Събития за седмицата: 18–24 септември

По следите на София

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата (1)

Новата седмица на септември идва с топли събития на открито и закрито.

Понеделникът ни дава филм, с който да празнуваме юбилея на Мария Статулова, а вторникът ни води до изложба в Градската градина. Поемаме дълбоко дъх за една философска интерпретация на спектакъл за трапеза, а след нея поемаме по стъпките на Димитър Воев. Петъкът е почивен, партито се готви, а с меланхолията на есента се бориш най-добре, когато си хванеш бързия влак.

Разказваме ти какво ще правим през седмицата, а ти просто открадни няколко идеи.

Балът на самотните – юбилей на Мария Статулова
18 септември, филмотечно кино „Одеон“

Празнуваме юбилея на Мария Статулова с филма на Иван Ничев „Бал на самотните“!

Лентата носи големи надежди, много очаквания, но и разочарования, а сюжетът разказва за току-що завършил гимназия млад ентусиаст. Той решава да се опита да съживи дейността на Младежкия дом в своя град, като организира среща на самотните сърца, които търсят своята „сродна душа“.

The Sofianer 2023
до 24 септември, Градинката пред Народния театър

За втора година The Sofianer организира отворена покана и конкурс, който се проведе през лятото и избра 28 от общо 127 предложения за корици. Български художници, илюстратори, фотографи, графични дизайнери и архитекти представиха чрез свой прочит духа на София. Изложбата на открито събира именно подбраните 28 забавни, проницателни и искрени визуални истории под формата на корици на въображаемото списание.

„Критична маса“
19 и 20 септември. Топлоцентрала

Да вечеряш, докато балансираш между риск и свобода, споделено и лично, безтегловност и летеж. „Критична маса“ е спектакъл за четирима изпълнители, изправени пред сериозен проблем: висящи във въздуха, те трябва едновременно да държат масата си, за да не падне, и да вечерят от нея. Оказва се, че да държиш масата за другите е неудобно, но необходимо, ако искаш също да се възползваш от нея.

Завършен в бъдеще време – Литературен маршрут за Димитър Воев
20 септември, Кравай

Още един Литературен маршрут през септември! Този път – посветен на Димитър Воев.

Маршрутът ще започне от „Кравай“ (ул. „Фритьоф Нансен“ 1), място за неформални срещи в близкото минало, ще премине покрай Попа, „Синьото кафе“ и Борисовата градина, за да завърши в бар „Токио“ (ул. „Янтра“ 1 Б). По време на него ще проследим биографията и ще припомним творчеството на автора, а и музика няма да липсва.

VЛАК
22 септември, КУПЕ

Качваме се на влака в посока далечния непознат хоризонт. В експедицията се включва автор на електронни звукови пейзажи (MIRA GHAZAL), а след това пулта поема най-известното хардуерно дуо в България – знаменитият ROBOKNOB. Пътуването ще продължи с присъствието на едно истинско светило на българската електронна сцена – CINNAMINT, а веднага след това навигатор става OLEG, който обещава

звукова одисея и сет, който да мине всякакви граници и скорост.

На една от спирките ще се качат и Synaesthesia Collective, експертите по мрачни и деконструирани клубни звуци, а в края на влака слушаме твърди груувове от GROSEN, атмосферни бийтове от FALSE616 и селекция от електро, брейк и британска бас музика от AKA.ALKEMIST.

Влизаме в тайните къщи – съкровища на София с три впечатляващи истории

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *