5 събития за рекордьори през септември

Креативната месечна селекция събития от Go Guide

0 коментара Сподели:

Знаем колко усилия ти костваше да направиш плажно тяло за лятото. Затова, преди да си покрил плочките за зимата и докато си още във форма, предлагаме да поставиш някой и друг рекорд. Обещаваме, че медалите ще те топлят чак до догодина!

10 000 REPS!

Да, правилно прочете – 10 000 повторения, при това не какво да е, а от комплекса „Синди“. За кросфит маниаците това значи 5 набирания, 10 лицеви опори, 15 клека. И така още 9999 пъти! Рекорда ще се опита да постави Иван Димов, основател на фондацията Single Step, която помага на хора от ЛГБТИ общността и за която ще набира средства по време на събитието. Паралелно ще текат благотворителни състезания в подкрепа на каузата и в Ню Йорк и Лос Анджелис, а ако имаш съмнения дали ще се направят и половината от повторенията, ще припомним само, че преди година Иван избяга 12 маратона за 12 седмици за старта на фондацията!
Кога: 9 септември, събота, начало в 6:30 ч.
Къде: Sport “R”Evolution, ул. „Сребърна“ №21
Вход: свободен

ЕЛА ДА СЧУПИМ СВЕТОВНИЯ РЕКОРД ЗА НАЙ-МНОГО ХОРА, ПРАВЕЩИ ЛИЦЕВИ!

Съботата на 9 септември ще започне малко по-различно. Представи си следното: отваряш очи, правиш си чаша ароматно кафе и вместо да се върнеш обратно в леглото, нахлузваш спортния екип и се отправяш към Южния парк. Надяваме се, че там ще те чакат поне още 2000 ранобудници, с които да направиш няколко лицеви опори и да счупиш не просто рекорд, а Гинес! Целта на събитието е повече хора да се запалят по спорта и да започнат да се грижат по-добре за здравето си.
Кога: 9 септември, събота, 9:30 ч.
Къде: Южен парк, Голямата поляна
Вход: свободен

СОФИЙСКИ МАНАСТИРИ 

Ако си твърдо решен да останеш във форма през цялата година, бягането си е отлична стратегия. За да не тичаш безцелно, сме ти избрали състезанието „Софийски манастири“, а дисциплините са няколко – маратон и ултрамаратон по планинско бягане или планинско колоездене – крос кънтри. Маршрутът е подбран така, че да те преведе през цели 12 манастира в околията, а състезателните категории са три: мъже, жени и ветерани над 40 г. Ако още се мъчиш със сутрешния крос в парка обаче, не се бой – събитието ще се проведе и догодина.
Кога: 16 – 17 септември, събота – неделя, 5:30 часа отпътуване към старта
Къде: тръгване с автобус от паркинга пред стадион „Васил Левски“; старт от Клисурски манастир „Света Петка“
Вход: 40/60 лв., допълнително 5 лв. за транспорт; с предварителна регистрация

КУПА МУРГАШ

Може би обичаш да ходиш с колело на работа и това е супер. Но сме ти подготвили едно събитие, което да те предизвика малко повече. Добре де – доста повече, защото става въпрос за планинско колоездене в дисциплина крос кънтри маратон. Съветваме те да се подготвиш добре и да прегледаш списъка с екипировка на сайта на организаторите. Изживяването със сигурност ще се помни, а за най-бързите ще има и награди.
Кога: 17 септември, неделя, 8:00 ч.
Къде: старт от гр. Бухово
Вход: 25/35 лв., с предварителна регистрация

PIRIN ULTRA

Ако до момента не си разбрал, че бягането на пътечка в залата не ни е от любимите занимания, вече знаеш. Признаваме си, че да се гмурнеш в сърцето на Национален парк „Пирин“ и да тичаш рамо до рамо с други готини хора ни се струва далеч по-вълнуващо. Този път го правим с Pirin Ultra и дължина на трасетата 70/150 км. Сигурни сме, че гледките ще си заслужават, но ако се прибереш с медал – още по-добре!
Кога: 21 – 24 септември, четвъртък – неделя
Къде: старт от гр. Банско
Вход: 40/75 евро, с предварителна регистрация

А междувременно може да отскочиш до Дубровник.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *