Ресторантите в София с интернационална кухня

Мултикултурно приключение за естети с ярки вкусови рецептори

0 коментара Сподели:
International restaurants

Пътуването до желани дестинации ти готви или сблъсък, или влюбване в нова култура.

Едно е ясно – обвързване има и ако не е с хората или архитектурата, то обикновено е към кухнята. В любимата ни София има места, които могат да ти донесат усещане за мултикултурно пътешествие и

да те пренесат с една хапка до близки и далечни локации по света.

Освен кулинарни шедьоври тези специални кътчета имат автентичен интериор и гледки към великолепни градски пейзажи. Водим те до тях.

Burrata Italiana

Този своеобразен кулинарен рай е точната дестинация за теб, когато имаш желание да посетиш Италия, без да се налага да пътуваш надалеч. Свежите салати, автентичната пица и пастата, която е винаги ауденте, го превръщат в едно от най-предпочитаните места за любителите на съвременната италианска кухня. Атмосферата е уютна и разноцветна, нашепваща „La dolce vita“. Фраза, която ще те съпровожда дори и след последната хапка тирамису.

Paradise Center, бул. ,„Черни връх“ 100; ул. ,„Шипка“ 34; Хотел Маринела, бул. „Джеймс Баучер“ 100
0700 19000

Centobuchi

Centobuchi

Пухкава коричка, тънко хрупкаво тесто, вкусен сос от слънчеви домати, първокласни колбаси и сирена директно от Италия, винаги прясна биволска моцарела от българска мандра и подправки – отгледани с любов в двора на пицарията… Има ли какво да се обърка? Centobuchi е мястото за изключителна пица, блажена атмосфера и хубаво италианско вино. Усвоили тънкостите в занаята, тук предлагат отлично качество и отношение към храната. Очакват те на тиха улица в кв. Лозенец и ти обещаваме, че ако не ти, то поне небцето ти ще се пренесе право в слънчева Италия.

ул. „Миджур“ 39
088 911 2100

Da Massimo

Da Massimo

Когато говорим за добра италианска класика, винаги се сещаме за семейния ресторант Da Massimo, където автентичните рецепти от Тоскана и Умбрия карат небцето ни да ликува. Тук качествените италиански продукти са издигнати на пиедестал и това е причината всяко ястие да има своя феноменален вкус и характер. Когато ги посетиш, не пропускай богатия им винен лист, както и италианските десерти, които не са нищо по-малко от сладко съвършенство.

бул. „Искърско шосе“ 7
087 899 7292

бул. „Александър Пушкин“ 106
087 600 6671

Ikigai

Ikigai

Лицето на модерната японска кухня в града ни предлага своята палитра от вкусове и разнообразни ястия, с които да пропътуваш с небце, чак до Страната на изгряващото слънце. В Ikigai класическите рецепти са представени по модерен начин, а предложенията включват както салати, нудли и морски деликатеси, така и любими ястия като рамен, гьоза и суши. Изповядвайки философията на щастието и добрата храна, тук представят и пъстра атмосфера, която напълно кореспондира с екзотичните нюанси на Япония.

The Mall; Bulgaria Mall
070 070 030

La Rocca

La Rocca

Красотата на Италия понякога се крие в хрупкавото и леко тесто, в естествения вкус на сезонните продукти, в богатата текстура на сирената. Крепостта на автентичния италианския вкус – La Rocca, те очаква в Лунапарк Боби & Кели, а там всички кулинарни желания се сбъдват. Ястията им включват изкусителни пица предложения, паста, ризото, салати и десерти, приготвени от пресни продукти от български ферми, както и от такива, внесени директно от Италия. Не пропускай и прецизно подбраната селекция от винени елискири.

Младост 3, ул. „Филип Аврамов“
089 768 3317

Mezza Grill

Mezza

Ако искаме автентичния вкус на Близкия Изток, сетивата ни ни водят към Mezza Grill. С млад позитивен екип готвачи и главен готвач от Ада̀на, Турция, ресторантът предлага най-доброто от ливанските специалитети и ненадминатата турска скара. Тук си облизваме пръстите със страхотни салати, хумус, мухамара, разядки, киббе, искендър, бейти и адана кебап, дюрум, агнешки шиш и какво ли още не. Опитай разкошния им хляб и турска пица пиде или просто поръчай плато The flavors of the Middle East.

ул. „Ангел Кънчев“ 19
087 702 7166

Spectrum Restaurant

Spectrum

Представяме ти съвременен прочит на fusion кухня, чиято интерпретация – дело на шеф Теодор Танков, обостря сетива с азиатски и южноамерикански нюанси. Менюто в Spectrum създава висини екзотика и е портал към интернационална вкусова палитра – както загатва и името на ресторанта. Ние препоръчваме тартара от Wagyu, чийто богат вкус няма да те остави безразличен. Открий го на 28-ия етаж в Grand Hotel Millennium Sofia, откъдето можеш да се насладиш на великолепните градски пейзажи.

бул. „Витоша“ 89B
088 875 5595

Umami

Umami

Независимо в коя автентична част на Umami попаднеш, дали в японската къща Сакура или в прохладната градина, ще изпиташ едно и също – удоволствие. Тук легендарната магия на японската кухня е овладяна до съвършенство и перфектното съчетание от вкусове е само една от многото причини, заради които да се отбиеш. Опитваме всякакви видове суши, салати, основни, рамен, както и свежи коктейли, с които охлаждаме страстите и се пренасяме напълно във вълнуващите земи на Изтока. 

бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 480 4040

Yamas

Yamas

Ако нямаш повече планирани почивки, но ти се иска да подишаш още средиземноморски въздух – отбий се в уютната градина на Yamas. Тук времето забавя ход, за да се насладиш качествено и от сърце на гръцките им специалитети, автентичните ястия, разядките и пресния улов, който майсторите превръщат в разкошни блюда. Имат и богата селекция от всякакви питиета и анасонови напитки, с които да утолиш всяка жажда. До 30.10 пък десертите, които поръчаш, ще бъдат подарък и ще получиш кана филтрирана вода – само спомени код GO23.

ул. „Професор Христо Вакарелски“ 1А
089 822 8980 

YUM Chinese

на откриващата снимка

Ако досега си копнял за място с качествена китайска храна и обстановка, която очертава ярките културни акценти – е, честито, вече го има, при това в центъра на столицата. YUM Chinese е новият поглед към Китай, който ни спечели със сладко-кисели, пикантни и пълни с текстура и цвят ястия. Менюто пресъздава магията на автентичната кухня със седем предястия, четири салати, десет основни и две супи. Стилизираният интериор показва истинското им екотично амплоа – не липсват символите на китайската култура, но са представени в минималистични и секси линии.

ул. „Шишман“ 24
087 729 9721

Кучетата на София, които са само за снимка – Dog Fest 6 не е за изпускане

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *