Най-красивите хора на света са направени от най-грозните моменти от техния живот

За да се влюбиш, е достатъчен един поглед, но истинската любов се случва само след преминаването през трудни изпитания заедно

0 коментара Сподели:

Някъде, може би в интервю или негов текст Буковски беше казал, че някои от жените, които са масово определяни за красиви, на него му приличат на супа. Смях се десет минути. После си изядох картофената супа и се погледнах в огледалото.

Знаех и винаги съм знаела, че хората се влюбват в красота и пак от нея се оплакват. Този придатък на телесното, тази рожба на суетата, която поражда завист, ревност и всеки грях.

Не исках никой да ми обещава красиви моменти, безпроблемна връзка, лесна любов. Най-красивите хора на света са направени от най-грозните моменти от техния живот. Затова не мога да откъсна очи от теб, а първия път, когато те срещнах, дори не те забелязах. Трябваше да изровя всичките ти тайни, да дълбая през стотици твои слоеве, скрити зад високите стени на изолацията. Пазеше се, скъпи, но аз стигнах там, в сърцевината, която криеше, защото не искаше лесна любов, не можеше да е просто бясно влюбване. Трябваше да е тежко и да знам колко трудно е било да бъдеш този, който си.

За влюбването е нужен един поглед, за да обичаш достатъчно, не стига един живот. Лесната любов е като студена супа, която искаш да изплюеш. Топлината изисква време и означава, че си тук, докато тялото ми не изстине някой ден.

Всеки знае как да бъде до някого, когато е леко, но в трудностите истината проличава. И красивите очи не са онези, които светят с празно очарование, а тези, които могат да те разплачат заради дълбините си, пълни с признателност и подкрепа.

Не ме оставяй, защото не го заслужавам, не го заслужаваш, не го заслужаваме. Дори да го заслужавам, просто не ме оставяй, защото заедно е тази малка дума, която означава всичко.

Заедно, когато имаш температура в най-горещите дни от лятото и сам се отказваш от себе си, а аз ти правя супа, търся лекарства, ставам професионален масажист, за да те вдигна на крака.

Заедно, когато се отказваме от почивка в официалните почивни дни, спукваме се от бачкане, а вечер поделяме обща чиния топла супа, защото градим съвместното си бъдеще.

Онова „заедно“, което идва след всеки крясък, превърнат в топлата прегръдка, в която се отдаваме един на друг. Заедно в малките мили неща, за да не сме отделно в най-големите трудности.

Всеки пропилян самолетен билет, изпуснат момент, липса на обич заради задължения, всяко „отделно“, което превръщахме в „заедно“, ни правеше по-красиви. Погледни в бледото ни отражение, преди да влезем в това заведение, за да си вземем кафе. Погледни ни такива млади, хванати за ръка, толкова пъти отделно и заедно и толкова един за друг.

Красиви сме, защото сме заедно. Заедно сме, защото трудностите никога не убиха ритъма ни, а ни научиха как да се вкопчим един в друг, за да се спасим от грозотата в света и да продължим да го правим красив.

Раят е част от света, тази част, която само хората, които се обичат, могат да създават.

Август е за обичане, а септември зависи от теб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *