HBO се произнесе официално – без втори сезон за The Idol!

За сериала, който отнесе солена критика и има ли основание публиката да е толкова взискателна - разказваме надолу

0 коментара Сподели:

Сериалът The Idol, който стана обект на сериозна професионална и зрителска критика, няма да има втори сезон.

Стрийминг платформата HBO MAX, която излъчваше продукцията, потвърди новината, а светът май си отдъхна. Киноиндустрията сякаш не успя да понесе ексцентричността на режисьора Сам Левинсън (същия, който създаде хитовата продукция Euphoria) и артиста Абел Тесфайе (The Weeknd) и май не беше готова за толкова провокативен сценарии, сексуално съдържание и въпросителна актьорска игра.

The Idol дишаше само 5 епизода, които бяха достатъчни, за да се разбере, че публиката не харесва историята, нито актьорите, музиката също. И ако сериалът е зле, то зрителите явно имат основание да са толкова взискателни.

Разказваме ти кои сцени донесоха най-много WTF моменти.

Сериалът The Idol се фокусираше върху историята на бъдещата музикална звезда Джоселин (Лили-Роуз Деп) и отношенията ѝ с проблематичната фигура от шоубизнеса Тедрос (Абел Тесфайе),

но направи рязък завой към провокация, агресия и ментални пробелми. Публиката все още намира темите за чувствителни, дори табу, и заля продукцията с недоволство. Реакциите определно допринесоха за решението на HBO MAX да прекрати работата по сериала, макар от платформата да публикуваха деликатното изявление:

„The Idol беше една от най-провокативните оригинални програми на HBO и ние сме доволни от силния отклик на публиката. След дълго мислене и обмисляне HBO, както и създателите и продуцентите решиха да не продължават напред с втори сезон. Благодарни сме на създателите, актьорския състав и екипа за тяхната невероятна работа“.

В действителност още първият епизод ни подари сцена, която предизвика лавина от коментари. Публиката реагира на провокативната хореография и оскъдното горнище, с което главната актриса репетираше танц, а в Instagram дори се появиха и няколко пародийни клипчета.

Сцената, в която Джоселин прави фотосесия за новия си албум, успя да ядоса дори световни музиканти и актьори.

Заваляха коментари за избора на сцена с оскъдно облекло, позициониране на сертифицирана музикална награда до бутилка с алкохол и на преден план красиво момиче със студена физиономия и болнична гривна на ръката. Гилдията порица избора на сценарий за образа на главната героиня и пресъздаването на тъмната страна на индустрията.

Не закъсня и остър отзвук за епизода, в който Тедрос наказва Ксандър с електрошок. Сценарият проследява темата за предателството и фалшивото приятелство, но смущаващата сцена е просто поредната въпросителна, която зрителите имаха към екипа на продукцията.

Критиците сравниха агресивната реакция на Тедрос с особените тенденции във филмите за възрастни.

Е, упреците към съдържанието на сериала успяха да изместят фокуса от звездния актьорски състав. Оказва се, че публиката иска Абел Тесфайе да продължи да прави само музика, а Лили Роуз-Деп да е просто дъщерята на Джони Деп. Вторият сезон остана мираж, благодарение на безвкусните сцени в сюжета, но дали зад това оправдание не се покриха и

горчивите намеци към проблематичността на шоубизнеса, които раздразниха именно хората в него.

Ние препоръчваме пресолената критика да не забравя, че в сферата на киното има жанрове, а The Idol не е определен като биографичен, за да се приема като толкова личен.

Лили-Роуз Деп под светлината на прожекторите

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *