Пет био и органични ферми, от които храната е по-вкусна

Показваме проверени места, от които можеш да поръчаш всякаква храна

0 коментара Сподели:
5 био и органични ферми, на които да се довериш

Когато градът стане тесен, поглеждаме към върха и величественото зелено, знаейки, че там винаги сме добре дошли. 

Обръщаме се към природата за съвет, в търсене на спокойствие и вярвайки в качествената храна. И, разбира се, тя вечно ни изслушва, приютява и нагощава.

Показваме ти био и органичните ферми на нашата територия, които отговарят на небцето и вкуса,

и ни посрещат с прясна, чиста и здравословна храна.

Моравско село

Моравско село

Само на 10 километра от Банско, сгушена между планините Рила и Пирин, биоферма „Моравско село“ е нашият пристан, когато искаме място сред природата с вкусна и чиста храна. Фермата е олицетворение на изобилието с богатото съчетание от качествени и разнообразни био зеленчуци, био плодове, свежи салати, подправки, вина и ликьори, домашен оцет, зехтин и други. В онлайн магазина им откриваме още и био млечни продукти, а за финал споделяме, че тук те очаква и страхотен био хотел сред неприкосновената красота на заобикалящата природа.

м. „Предел“, Бойков рид
089 859 7712

Органита

Органита създават „Яйцемат“ – първата вендинг машина за яйца.

Органита е първата и единствена към момента био сертифицирана българска ферма за производство на яйца. Започват дейността си през 2017, като до момента разполагат с четири ферми с малки стада и огромни площи за разходка. Стопанствата са на около 50–100 метра разстояние едно от друго и се захранват с електрическа енергия от собствена фотоволтаична централа. Разпръснати са с цел биосигурност и осигуряване на необходимите площи за разходка и паша на животните.

с. Асеновци, област Плевен
087 883 7734

Странджа Сакар

Странджа Сакар

От цели 15 години фирмата се занимава със земеделие и животновъдство в полите на Странджа Сакар, където отглежданите животни са селектирани и в повечето време на свободна паша. Произвеждат малотрайни, трайни и сурово сушени колбаси, пастети, консерви и други, както и стекове с период на зреене над 28 дни. Всички техни продукти са от охладено 100% телешко месо, а при голяма част от тях се използват традиционни местни рецепти.

с. Стефан Караджово, област Ямбол
089 664 2555

Три лъжици

Три лъжици

Създадени с идеята да възродят българския вкус за типично домашно сладко, „Три лъжици“ ни предлагат очарователните си бурканчета с натурални сладка от само три съставки – плод, захар и лимонена киселина. И тъй като съвършенството се крие в баланса между сладко и солено, в портфолиото си добавят и три вида лютенички по техен вкус и рецепта – едросмляна, финосмляна и такава без добавена захар. Всяко бурканче е със собствен характер, вкус и текстура и смеем да кажем – завладява всички сетива.

С промокод GOGUIDE получаваш 10% отстъпка от сайта за всички непромоционални продукти.

ул. Николай Лилиев 26, София
088 358 0098

Тръвна

Тръвна

Мисията на „Тръвна“ е да осигури здравословна, чиста, качествена и вкусна храна, както и да вдъхнови хората да живеят пълноценно и в баланс със себе си, природата и обществото. Оттук може да се сдобиеш с най-високо качество пчелен мед и продукти – предлагат пет вида мед, пчелни миксове или най-чистата форма на „течното злато“ – пчелната пита. Медът е изследван в сертифицирани лаборатории в Германия, с което се гарантира отсъствието на примеси и вредни вещества.

С промокод GOGUIDE получаваш 10% отстъпка от сайта за всички непромоционални продукти.

ул. Николай Лилиев 26, София
088 358 0098

10 от най-добрите готварски предавания, които да те вдъхновят

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *