Събития за седмицата: 7-13 август

Какво те очаква тази седмица в града и извън него

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Август е синоним на море –

искаме да погълнем целия син безкрай с очите си, да вдишаме нежния вятър с аромат на солена наслада и да веем коси под звуците на най-горещите летни ритми. Градът става тесен, и макар седмицата ни да започва с него, не ни свърта тук след четвъртък. Именно затова стягаме багажа и петък към 5 отпрашваме на изток, където ни очакват фестивални дни и нощи и музика под окъпания със звезди небосвод. Опъвай платната и потегляй с нас!

After Work Social Club: Mare Di Sofia 
9 август, Стадион „Юнак“

mare di sofia

Вдъхновени от вкусовете на италианския крайбрежен живот и типичните за там цитрусови нотки, имаме огромното удоволствие да те поканим в Амалфи, без да се налага да излизаш от центъра на София. На 9 август, сряда, от 18:30, ще те очакваме в Mare di Sofia с обичайния си арсенал от добро настроение, музика, която да те накара да се движиш, и разбира се – пивки коктейли! Стадион „Юнак“ се превръща в амалгама от слънчеви лъчи, гъделичкащ пясък, вода, споделени мигове и най-сладки приказки.

RED LINES
12 август, Plus 359 Gallery

В изложбата „Red Lines“ Луиза Марган отдава заслужено уважение на жестовете на съпротива срещу догмите и заблудата, изваждайки ги от контекста и превръщайки ги в централен обект. Тя ни кани на едно спекулативно пътуване в бъдещето, когато съветските паметници ще бъдат премахнати, историята ще бъде научена, а травмите от нея – излекувани. Изложбата също така ни позволява да си представим хипотетичното преместване на тези паметници, макар и фрагментарно, и тяхното „затваряне“ далеч от публичното пространство. Тя ни провокира да забелязваме и да оценяваме всеки акт на съпротива, но и ни припомня колко важни са изкуството, културата и градската среда за формирането на идентичност и колко лесно те биха могли да бъдат инструментализирани.

Acid Arab
11 август, клуб ДОМ

ACID ARAB

Френско-алжирският колектив комбинира западен звук с източни вокали, издава редица албуми, изнася стотици концерти в над 50 страни, а през август Acid Arab идва и в България. Ако не знаеш какво е алжирска gasba, синтетичен dabkeh и bionic raï, можеш да проучиш жанровете в техните парчета, а ако вече си запознат, веднага се насочвай към Epaygo. Към дуото се присъединяват и sayulke, Li Lie и Kassis.

Wake Up Stran-Jah 2023
11-14 август, Варвара

WAKE UP STRAN-JAH 2023

За 11-и път Варвара се превръща в горещата рейв точка на Черноморието. Качествена клубна култура, топ селекция от зрял и нишов електронен звук под акомпанимента на разбиващите се морски вълни и нестихващо парти цели три дни те зове, а ако все още имаш нужда от убеждаване за да дойдеш на Wake Up Stran-Jah 2023 – сред DJ-ите са Annna, Bosha, Deyan Dimitrov, Emil Doesn‘t Drive, Kiril Dimchev, MANASYt, Mario Milev, Vasil Vladimirov, Zeina и много други. Билетите са на wakeupstranjah.com

Temperamento
12 август, Kite Bar

TEMPERAMENTO – ARE YOU IN...?

Следващото събитие от серията TEMPERAMENTO отключва изблик от емоции и завърта земното кълбо във вихър от музикални влияния от множество различни култури. Отговорни за неповторимото преживяване този път са DIASS, Koi Lopa и Nena, които ще отворят третото ти око към невъзможни светове. Вратите отварят в 22:00, а билетите започват от 25 лева в tickets.paysera.com

Още за хедонистичната ти душа: Ресторантите с морска храна в София: 5 места, които ще те омагьосат

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *