Гот е да се чуваме повече

Absolut събра на една сцена братя Аргирови и австрийския диджей Stefan Obermaier

0 коментара Сподели:

Гот е да се чуваме повече… и да чуваме за повече инициативи, които ни дават тази възможност.

Такава е инициативата на Absolut #дасечувамеповече за толерантност между публиките на различни музикални стилове, която събра трима изпълнители за една неочаквана колаборация. Резултатът е ремиксът на култовото естрадно парче “Гот е” в изпълнение на дуото Братя Аргирови и австрийския диджей Stefan Obermaier по време на фестивала Нощ/Пловдив 2017. Така любимите български изпълнители и известният електронен музикант станаха първите музикални звезди, които се включиха в новата инициатива на Absolut.

Официалното парти на мултижанровия фестивал Нощ/Пловдив беше кулминация на тринадесетото издание на най-голямото културно събитие в Града под тепетата и част от глобалната платформа на Absolut “Create A Better Tomorrow Tonight”.

Absolut деликатно ни напомня, че най-стойностните идеи и проекти често се раждат в добра компания и с качествена напитка вечерта.

В началото на партито зад пулта бяха Nordic Soundscapes – Мартин (Martin) и Самуил Кефайов (Sayulke) – български диджеи, посланици на скандинавската инди и електронна сцена у нас. А звездата на вечерта очаквано беше австрийският DJ Stefan Obermaier, който смесва класически стилове със съвременно електронно звучене.

Изненадващо за публиката той излезе на сцената с Благовест и Светослав Аргирови за изпълнението на култовoто си парче “Гот е” в нов ремикс на Obermaier. Братята направиха специален поздрав с други два свои хита – “Ненужен” и “Замирисва на море”, както и неочаквано акапелно изпълнение след скандиране на публиката за още.

Смесването на различни стилове е характерно за съвременното изкуство и музика, дава нов прочит на любими произведения или разчупва стереотипите ни за различните жанрове. Нямаме търпение да чуем още изпълнения на неочаквани музикални съчетания и да се чуваме повече.

Повече за инициативата #дасечувамеповече на Absolut:

Проектът #дасечувамеповече на Absolut ще се развива през следващите месеци и ще представи още неочаквани музикални срещи, за да чуем и видим на една сцена артисти, чиито фенове не биха се смесили. Инициативата е вдъхновена от факта, че музиката е най-близо до сърцето на съвременния човек и в музикалните предпочитания предразсъдъците са най-явни. Именно затова в нощта, в която бе поставена основата на кампанията, на една сцена застанаха Иван Шопов, който създава електронна музика, и Теодосий Спасов, който свири на кавал. Аbsolut събира на събитието музикални звезди от различни стилове, за да покаже и докаже, че не е невъзможно да се чуваме повече.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *