Нещата, които не очаквахме да видим в сезон 6 на Black Mirror

Говорим ти за новите епизоди на сериали...със спойлери

0 коментара Сподели:
black mirror

Гледаме филми и сериали, за да избягаме от реалността, за да ни стане по-леко и да се изгубим във времето за час или два. Това е трудна задача обаче, когато става въпрос за Black Mirror. От първия си сезон сериалът ни държи на нокти, а

когато екранът стане черен и финалните надписи се появят, усещаме смесица от облекчение и ужас.

Натрапчивите мисли за това дали и нашето бъдеще ще изглежда по този ужасяващ начин, ни връхлитат, докато с трепет си пускаме следващия епизод. 

Със сезон 6 създателят на сериала Чарли Брукър ни представя един различен поглед над вселената на Black Mirror. Засягайки мъчно познати теми като тези за войната, пандемията, климатичната криза и възхода на изкуствения интелект,

новите пет епизода отново ни потапят в едно тъмно и дистопично бъдеще, но идват и с щипка различност.

Някои смятат предходния сезон за един от по-слабите, което силно вдига надеждите ни за номер 6. Макар най-новите епизоди на Black Mirror да съдържат типичните за сериала стряскащи sci-fi елементи, определено оставаме изненадани от някои новости. Може би най-значимата от тях е появата на свръхестествени мотиви. Да, правилно прочете.

На екрана се появяват демони и върколаци, което определено е последното, което очаквахме от Black Mirror.

Друга интересна изненада е погледът, който сериалът отправя към миналото. Наблюдаваме го в епизод 5, който се развива през 70-те години на миналия век в Англия, а помен от характерните технологични компоненти почти няма. 

Разбира се, този факт не прави сериала по-малко интересен, а за някои може дори да послужи като приятно разнообразие от доминиращата досега high-tech тематика.

Това, което остава постоянно, е качественият сценарий, който отразява човешката природа по един плашещо добър начин. Напомняме, че Black Mirror е сериал антология, което ще рече, че всеки епизод ни разказва различна история, което прави бинджинг преживяването още по-вълнуващо.

Като стана дума за бинджинг, сезон 6 те чака. 

На филмова вълна сме: Challengers: тенис, драма и любовен триъгълник със Зендая

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *