Как да изнервим шофьор?

... или как да направим пътуването незабравимо

0 коментара Сподели:

Няколко прости трика, които ще побъркат задкормилния индивид, ще дигнат адреналина и ще поставят на изпитание всяко приятелство. Експериментирайте на собствена отговорност.

Говоренето
Говорете колкото може повече и по-обстоятелствено. Говорете за всичко, което ви хрумне. Нека коментари за битови и ежедневни теми се смесят с такива за лични виждания относно абсолютно всичко, включително и с коя четка Пикасо е рисувал най-добре. Умението да не млъкваш е изключително важно за това шофьорът да не заспи, нервите му да са приятно опънати, да се усеща тонизиран и зареден като малка маргаритка под слънчевите лъчи.

Коментарите
Представете си, че вие шофирате, какво мнение бихте изразили за останалите участници в движението? Внимателно следете движението за всеки нарушаващ правилата за движение. Видите ли някой, който прави опасни маневри, движи се прекалено бързо или прекалено бавно, някой, който не знае в коя част на платното се намира, избухвайте веднага и докрай! Изпускайте парата с картечница прилагателни и глаголи, включващи родословие, разнородни видове предмети и различни агрегатни състояния. Много важен момент са внезапните крясъци и писъци – те изнервят шофьора най-добре. Комбинирайте и двата типа коментари, като през цялото време търсите баланса на изнервяне – ще разберете, че е достигнат, по немигащите очи на шофьора и до бяло впитите ръце във волана. Този подход помага на спокойния и внимаващ в пътя шофьор да забърза своя метаболизъм и оросяване. 

Динамиката
Всеки рано или късно се уморява да говори, включително и хора, които и на сън го правят. Ако ви пресъхне устата, ако вече не знаете за какво да говорите, може да използвате ръце, крака, лице, тяло. Пипайте се до полуда. Не давайте на никоя ръка да си почива – бъркайте в нос, ухо, чешете усърдно, заглаждайте гривата, барайте лицето, докосвайте устните. Главата да е нонстоп в движение – да се върти във всички посоки и по много, комбинирайте със звучно мляскане, хрипове и внезапно гъргорене. След като отработите плавния вариант на движенията, комбинирайте ги в резки кунг-фу серии. Няма нищо по-изнервящо шофьор да хваща с периферно зрение размазана хореография, съвсем не действа объркващо и изобщо способства за пълна концентрация на пътя.

Докосването
Общоизвестен факт е, че всеки се възхищава на шофьора. Не е редно възхищението да се ограничи само до думи, тикове, спазми и самоопипване. Наплюнчете най-удобния показалец и изберете възможно най-неподходящия момент да го вкарате в ухото на шофьора. Рязко и изненадващо, разбира се. Идеята е шофьорът не само да се стресне и смахне, но и да получи 17 инфаркта от абсолютно неочаквано и опасно действие. Освен с уши повечето шофьори разполагат с нос и очи – в тях също може да се бърка. Разнообразете вкарването на пръсти със спонтанни прегръдки тип "любимо мече". 

От време на време проверявайте дали шофьорът има гъдел и ако да – на кои места. Редно е да се проверят всички по няколко пъти.

Сънят
За шофиращия е изключително уютно, когато цялата сюрия жив багаж припадне в прегръдката на Морфей. Да гледаш поклащащи се бъдни трупове по седалките изобщо не действа приспивателно и разсейващо, за изнервящо пък и дума не може да става. Напротив, усещането при подобна картина е все едно как премръзнал допълзяваш до топлата хижа, свиваш се пред разпалената камина с пукащи цепеници и откъртваш най-сладкия сън на света – с тази разлика, че докато шофираш, това не си ти. Спете дълбоко и сладко, така че шофьорът да се побърка при всеки поглед към умиротворените и спокойни лица.

Паниката
Изключително добра идея е да коментирате карането на вашия шофьор. За драматизъм вкарайте паника, превърнете пътуването в последното такова. Процедурата е следната – първо крещите и се дерете, след което бързо изстрелвате коментар относно прекалено бързата скорост или прекалено бавната, твърде мудното или скоростно влизане/излизане от завой. Задължително споделяйте всеки нюанс на шофьорското (не)умение, проверявайте по няколко пъти дали отсрещната страна е разбрала, чрез реплики в духа на "Разбра ли какво казах?", "Чу ли ме?". Подобен метод на информираност със сигурност ще накара каращия да превърти цялата игра няколко пъти, включително и скритите нива. 

Полезността на въпросните примери е универсална – могат да се използват за абсолютно всичко и при абсолютно всеки. Упражнявайте ги редовно на път – само така ще разберете дали шофьорът ви е истински приятел.

А за малко есенно успокоение, виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *