The Local: Стефан Попов и музиката на Вселената

3 вещи от диджейското студио

0 коментара Сподели:
Стефан Попов

Всички предмети в студиото на Стефан Попов имат специфична история. Трите, които представя, сякаш са свързани от невидима космическа нишка.

Наричаме ги така – машината на времето, Одисеята и Богинята майка.

Носят музиката на Вселената.

Одисеята

одисея

В квартирата, в която живеехме, когато за първи път работих като диджей в Приморско, идеята беше да си направим студио в стаята, за да правим музика. Събрахме схемата, сглобихме компютъра и пуснахме 2001: A Space Odyssey. Буквално никога не го спряхме, но го изгледах целия чак когато се върнах в София, и осъзнах, че това е нещо велико! 

Машината на времето

Същото лято пусках за първи път пред голяма публика – на Spirit of Burgas, буквално треперех, преди да изляза на сцената, посмях да погледна към публиката чак на 20-ата минута. Цялата музика, която създавам, пък се случва тук – първата ми студийна техника, която имам вече 10 години. На нея съм се учил да правя музика и реално от човек, който просто пускаше музика, успях да разбера как се прави тя.

техника

Богинята майка

богинята майка

Целият ми интерес към изкуството пък може да се каже, че започна с направата на тази фигурка на Богинята майка в един кръжок в училище. Уж не биваше да си ги вземаме, а в крайна сметка я пазя вече 20 години.

Филмите, които те пренасят в сърцето на музикалната тълпа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *