Филмите, които те пренасят в сърцето на музикалната тълпа

Потни тела, бири в подгизнали картонени чаши, мятане на коси, танци и крещене в един глас с още хиляди фенове

0 коментара Сподели:
almost famous

За истинските меломани затоплянето на времето значи само едно: начало на фестивалния сезон. Вълнението да събереш най-необходимото в една раница, да проточиш палец за стоп или да дремеш в нощния влак на път за безкрайно чакан концерт на любим изпълнител няма равно на себе си. Приготви се за потни тела, бири в подгизнали картонени чаши, мятане на коси, танци и крещене в един глас с още хиляди фенове с три филма за турнета и фестивали, които те пренасят директно пред сцената.

ALMOST FAMOUS

Филмът запечатва младежката мечта – 15-годишният Уилям се вълнува живо от рок сцената, както подобава на всеки тийнейджър през 70-те. Когато получава възможност да напише статия за Rolling Stone и да се присъедини към турнето на нашумяла банда, той заживява в сбъднат блян. Извървявайки всички върхове и разочарования на музикалния свят, той преминава през любовни трепети и наелектризиращи концерти, а по пътя открива и себе си.

FRANK

Джон е млад неуспешен музикант, който случайно попада на ексцентрична експериментална група, водена от още по-ексцентричния Франк. Загадъчният лидер на бандата носи маска във всеки момент от денонощието, изпада в странни настроения и залага на необикновени практики за търсене на вдъхновение. Когато Джон се присъединява към тях за записването на нов албум и участие на голям фестивал, събитията излизат от контрол.

SUMMER OF SOUL

Няма как да не включим и една документалка, а в този жанр и на тази тематика има много попадения. Спираме се на Summer of Soul, който съчетава архивни кадри от Harlem Cultural Festival ‘69, невиждани досега изпълнения на величия като Стиви Уондър, Нина Симон и Би Би Кинг и маркира важни моменти от афроамериканската култура. Лентата ще ти върне вярата, че когато времената са трудни, музиката лекува раните на историята.

За още любопитни истории: Три от най-любимите ни музикални кавъри

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *