Новото лице на Бизнес парка: какво, кога и как

Бизнес паркът става по-зелен, интерактивен и културен

0 коментара Сподели:
бизнес парк покрив

Вече сме се убедили, че концепцията за work-life balance е малко измамна. Истината е, че такъв перфектен баланс може би изобщо не съществува, защото

работата е част от живота ни, а животът не спира, когато сме на работа.

Та, по-скоро трябва да мислим за интеграция на тези две части от едно цяло. 

В този ред на мисли работата не бива да е свързана с място, което нямаме търпение да напуснем, щом часовникът удари 17:00. Всички ние искаме да работим там, където се зареждаме и вдъхновяваме. Бизнес парк София поема именно в тази посока с новите трансформации, планирани за първата и най-голяма бизнес зона на Балканите. 

бизнес парк разходка

Над 15 000 души го посещават всеки ден, като на пространството се радват не само служители от Парка, но и жителите на близкия квартал, както и посетители от цяла София. Именно затова идеята е да се превърне в по-разчупено, зелено и интерактивно място за всички. Отвъд представата за спокойните алеи, перфектни за разходка в обедната почивка, Бизнес паркът има амбицията да се превърне в нов градски център.

С други думи – място както за бизнес, така и за култура, събития и споделеност. 

бизнес парк графити

Градските активисти от фондация „Колективът“, които стоят зад инициативи като „Реките на града“ и „100 стола“, се нагърбват със задачата да вдъхнат живот на бизнес зоната по един холистичен начин, а именно чрез култура и изкуство.

В Парка отскоро работят десет ателиета, в които известни артисти организират различни работилници, а трансформацията на покрива с площ над 3000 кв.м в социално място за събития, храна и срещи е вече в ход. Освен с отворен бар и прекрасна гледка към Витоша покривът ни впечатлява с това, че е най-големият мюръл в София, който в момента е бялото платно на артистите Алекси Иванов, ХРОМЕ и Djo Venci. 

business park
business park

Стартът на тази дългосрочна трансформация ще бъде поставен с тридневния фестивал „Паркът“ от 23 до 25 юни. Тогава посетителите ще могат да се запознаят с всички промени и подобрения, като новите споделени места за работа на открито, сцената край езерото и мащабните произведения на уличното изкуство. 

Богатата програма на фестивала ще включва концерти, занимания за деца, работилници и още много други събития, които си заслужава да посетиш. Любителите на изкуството ще останат очаровани от широката селекция от отворени ателиета на разнообразни артисти.

От калиграфия, съвременен танц и визуално изкуство до съвременен мюрализъм и илюстрация.

Всичко това и още е част от арт програмата на фестивала, а артистите, до чието творчество ще можеш да се докоснеш, са Мария Налбантова, ATOM THEATRE, Алекси Иванов, Letter Collective, Karakashyan & Artists, Аксиния Пейчева, Гергана Иванова, Радостин Седевчев, Деница Милушева и Kim Holleman.

mish mash fest

Изкуството ще тече във вените на Бизнес парка и благодарение на MISH MASH FEST. Арт базарът ще украси и оживи алеите на Парка, където независими артисти, дизайнери и занаятчии ще представят своите ръчни произведения по време на тридневния фестивал. Урок по суинг танци, музикални изпълнения на покрива (петък), цирково ателие, кино на открито (събота), куклен театър, уъркшоп по рисуване с индийска къна (неделя) и още много те чака на фестивала „Паркът“ от 23 до 25 юни в Бизнес парк София. Следим програмата на Фейсбук страницата на фестивала за повече детайли.

Coworking пространствата в София, в които обичаме да работим

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *