3 големи изненади на One Dance Week 2019

Повдигаме завесата на едно от най-чаканите културни събития

0 коментара Сподели:

Музика и танци – ето всичко, което му трябва на човек. Поне така ни казва великият Молиер. Ние определено се движим в ритъма на изкуството и затова те каним и ти да затанцуваш на тази честота. А и кой не знае, кой не е чувал за ONE DANCE WEEK? Интересът към събитието и тази година е огромен и вече са добавени допълнителни дати към него. Затова ще ти открехнем леко завесата около предстоящите перформънси. И те каним на (поне) един танц. 

Първата крачка към любовта е в танца

Скачаме в дълбоките води на любовта (и то с грациозна стъпка). Израелското дуо L-E-V са тук с танцовия спектакъл Chapter 3. И ако се чудите дали са ви нужни първа и втора глава, спокойно, всяка е самостоятелна история. За какво ли? За най-великото чувство – любовта. Но не платоничната, а онази, която гърците наричат "ерос". Изпепеляващата, страстната, катарзисната.

Chapter 3 е танцът на раздялата и животът след нея.

Дуото от хореографката Шарон Еял и мултимедийният дизайнер Гай Бехар ще ни докажат защо са едни от значимите фигури на съвременната танцова сцена. А ние нямаме търпение да направим стъпка напред към Chapter 3. 

Можем да станем част от магията на танца и любовта в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, на 5 и 6 октомври.  А как да го направим ще разберем тук.

Магията на фестивалът Meadows in the Mountains слиза в града

Тънката граница между приказката… и кошмара

Детството е онази част от спомените ни, по която винаги тъгуваме. Възможно ли е обаче тези спомени само да изглеждат розови? Къде е границата между реалността и илюзията? "Дете" е танцовият театър на ONE DANCE WEEK 2019,

който ще ни върне обратно в онези най-хубави години.

Ще преобърне спомените ни и ще ни прати обратно в катарзиса на съзряването. Сцената пресъздава реалистичен горски пейзаж, в който оживяват отдавна забравени приказки, кошмари, мечти и страхове. И всички те са свързани с детето в нас. Peeping Tom идват тук директно от Белгия, за да ни накарат да чувстваме. И да се потопим както в танца, така и в театъра. 

Този шедьовър на съвременния танц можем да видим на 20 и 21 септември в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив. Повече за събитието ще откриеш тук.

Ибиса се мести на Балканите това лято

Човешките възможности отвъд законите на физиката

Танцът е полет. Полет извън съзнанието, но и отвъд пространството. Компанията от австралийците в Gravity and Other Myths пък са абсолютно безразлични към гравитацията. Те ѝ се надсмиват и грациозно я надскачат в перформънсите си. A simple place е спектакълът, който обещава, че ще спре дъха ни (поне веднъж).

Световните медии го определят като "абсолютен триумф".

Спектакълът пък съвсем спокойно си покорява танцовите сцени по цялото кълбо. Gravity and Other Myths обещават автентичност, динамика и спектакъл, предизвикащ законите на физиката. Нямаме търпение душите ни да полетят от вдъхновение, докато им се наслаждаваме.

А ако искаме да се срещнем с тези, които надмогват гравитацията – 18 и 19 октомври са нашите дни, а Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, е мястото. Искаш да станеш част от тази магия? Виж как ето тук.

5 парчета за танцуване пред огледалото.

Easy like a Sunday reading: да се влюбиш в дупка между зъбите.

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *