Флорънс Пю: икона, култ, бъдеще

Изкуството да се променяш, да завладяваш, да растеш

0 коментара Сподели:
Флорънс-Пю

Всички говорят за „младия Холивуд“.

Флорънс Пю, Тимъти Шаламе и Зендая са сред най-следените млади актьори зад Океана. Управляват модата, радват се на любовта на зрителите, а и критиците ги харесват. Тримата са основна конкуренция в актьорските среди, тъй като са търсени от режисьорските екипи в цял свят. Скоро, надяваме се, предстои да видим тяхната обща игра във втората част на научната фантастика, която гръмна 2021 година – Dune. Дотогава ще те запознаем отблизо с техния живот и кариера. Хайде, слагай детективската шапка и взимай лупата, започваме с Флорънс!

Флорънс Пю прикова вниманието ни с корицата на Time.

Забелязахме традиционния ѝ стил с изчистена визия, която тя често рекламира онлайн. В Instagram профила ѝ дори могат да се открият постове, които критикуват публикуването на обработено съдържание. Но всъщност…

Коя е Флорънс Пю?

Флорънс-Пю 2

Британска актриса е, и то с две награди BAFTA и още две – Critics’ Choice.

Преди да стигне до червените килими обаче

изживява детство, белязано с болест на дихателните пътища. Родителите ѝ откриват причината в сухата и ниска температура в Оксфорд, Англия, и се местят в Испания. Няколко години по-късно, семейството Пю се завръща на Острова и записва Флорънс в St Edward’s School – частно училище-интернат. Тази стъпка се оказва решаваща за кариерния път на актрисата, тъй като

тя започва да проявява интерес към изкуствата.

Ходенето на училище намира смисъл в посещаването на курсове по актьорско майсторство след приключването на часовете. Първата ѝ поява не закъснява. Тя играе Мери в училищната пиеса „Рождество Христово“ на 6 години. Флорънс бързо разбира, че сценичните изкуства са нейно призвание. Още повече – братята и сестрите ѝ изучават драма, а майка им се занимава с танци.

Актрисата Флорънс Пю

Флорънс-Пю 4

Професионалната кариера на Флорънс започва на 17, след като минава прослушване за главна роля в The Falling и я печели. Филмът е одобрен от критиците, нейната роля също е харесана, а Флорънс се превръща в звезда буквално за една нощ.

С първото си превъплъщение

успява да получи и номинация за наградата на Лондонския филмов фестивал от British Film Institute за най-добър британски новодошъл актьор, както и за млад британски/ирландски изпълнител на годината в London Film Critics’ Circle.

2016 година носи втори голям пробив в кариерата.

Флорънс изиграва ролята на Катрин Лестър в продукция, базирана на популярната пиеса на Уилям Шекспир Macbeth. Главната роля, която заема във филма, и успехът на сюжета бетонират присъствието ѝ в актьорските среди.

През 2018 година Флорънс участва в няколко филма. Първият – екшън трилър The Commuter, я представя в поддържаща роля, но продукцията се радва на голям търговски успех. Във вторият филм за годината – хоръра Malevolent, Флорънс Пю играе главна роля като Анджела Сайърс. Филмът става световнопопулярен и забелязан от Netflix. Последната продукция за 2018 година, в която Флорънс играе, е комичният късометражен филм, озаглавен Leading Lady Parts. Там тя си партнира с Катрин Тейт и Емилия Кларк.

Следва период, в който Флорънс Пю засилва присъствието си на световната сцена.

Първо, играе главна роля в телевизионния филм, озаглавен King Lear, с участието на легендарния актьор Антъни Хопкинс. Филмът жъне успех, а Флорънс става все по-разпознаваема. Актрисата се появява с главна роля (една от любимите ни) в шпионския драматичен минисериал – The Little Drummer Girl, отново високо оценен от критиците.

Флорънс Пю получава и главната роля на психолог във филма на ужасите – Midsommar. Продукцията предизвика противоречиви коментари, но играта на Флорънс впечатли за пореден път. В същия период започват и снимките на Little Women – филм, получил висока оценка в драматичните среди. За ролята си във филма Флорънс Пю получава

първата си номинация за Оскар, а продукцията е призната с цели 6 номинации за златната статуетка.

В последните години откриваме актрисата като Елена Белова във филма Black Widow на Marvel Cinematic Universe. Екшън ролите ѝ продължават с предстоящите изяви в Dune: Part Two на Дени Вилньов, Oppenheimer на Кристофър Нолан и главна роля в минисериала на Netflix по East Of Eden на Стайнбек. Въпреки вълнуващите предстоящи роли, не можем да пропуснем

филма, който вдигна най-много шум в кариерата на Флорънс Пю.

Don’t Worry Darling предизвика огромна вълна клюки и драма

не толкова заради самата продукция, а по-скоро поради меко казано променящите се взаимоотношения между актьорския състав.

Показваме ти и Книгите на 2021, които оставиха следа в годината.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *