5 суши ресторанта в София, предизвикващи сетивата

0 коментара Сподели:
Girls Sushi

Те са екзотичните посолства на Изтока и определено доказват, че слънцето изгрява именно от там.

Наши екскурзоводи са суши майсторите, които ваят своите авторски шедьоври в най-добрите суши ресторанти на софийска територия. Предложенията им са изрисувани сякаш от опитните ръце на талантливи калиграфи върху бамбуковата рогозка, а ние ти ги показваме до едно.

EDO SUSHI

Едно от местата за изкусно приготвено авторско суши обезателно е Edo Sushi & Teppanyaki. Тук те очаква уют, живописна гледка към Витоша и екзотичен източен дух. Наред с пословичния перфекционизъм, присъщ за японската кухня, тепаняки майсторите впечатляват със своя life cooking пърформанс, а презентацията на всяко ястие от менюто е изящна до последния детайл. Сушито, което ще ти стане любимо – Урамаки сьомга и скарида в темпура с унаги сос и юзу кошо майонеза.

Sofia Ring Mall
088 666 1614

HAMACHI NI

Авторските суши предложения демонстрират почерка на майсторите и техните най-впечатляващи кулинарни умения. Представяме ти съвършено въображение, сервирано под формата на изкусителен Урамаки рол с вариации на змиорка, фоа-гра, хайвер от пъстърва и аспержи. Трите вида змиорка са приготвени по три различни начина, като всяка има специфични характеристики. Змиорките са директен внос за Hamachi-ni от делтата на река Ебро, а вкусът им е перфектен избор за всеки любител на екзотиката. 

ул. „Г. С. Раковски“ 179
088 426 2244

IKIGAI

В Ikigai изповядват филосо­фията на щастието, защото всяка хапка, която приготвят, има за цел да донесе не прос­то удоволствие за сетивата, но и широка усмивка. Тук класическите рецепти са пред­ставени по модерен начин, а предложенията варират от разнообразни салати, рамен и гьоза до всякакви месни и без­месни основни, нудли и морски деликатеси. Будим апетита и отваряме вкусовите рецеп­тори за авторското суши Салмон топ рол с авокадо, сусам, соево­-чеснова майоне­за и сьомга тартар.

The Mall
0700 70030

UMAMI

Автентичният източен дух, който витае в Umami, е една от многото причини да се отбиваме тук при всеки порив за екзотична храна. Ресторантът е вдъхновен от японската култура, а всяко ястие, което сме опознали тук, трайно е омагьосвало сетивата. Този сезон ни представят Хот краб рол със снежен рак, майонеза, зелен Тобико хайвер, авокадо, краставици, шрирача чили майонеза и ядлив пясък. Компонентите изграждат несравнима комбинация от вкус, заради който си струва да се отбиеш и ти. 

бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 480 4040

JAZU

Една от атрактивните и модерни градски отбивки, Jazu е пристан за любителите на изключителния вкус. Първото авторско суши изкушение, което ни сервират в ресторанта, е Нигири Ика, впечатляващо не само естетически, но и заради крехкия характер на фино оформеното филе от калмар, глазирано от соев сос, саке, синапено семе и кориандър, като свежа нотка за финал добавя хайверът от лайм. Посещението в Jazu става още по-богато на вкусове с помощта на

суши рола със зрели едно денонощие в DRY AGE лаврак и сьомга и домашно приготвено Фурикаке.

Смесените сусамови семена, люспи от паламуд и спанак, овкусени със соев сос и водорасли, са съвършено допълнение към рибата и ориза, като им придават хрупкава текстура с приятен умами вкус. И двете предложения от Jazu са приготвени с ориз Хакумаки, овкусен с червен оцет Аказу, съдържащ утайка от саке. Когато оризът е приготвен с тази марината, започва да свети със светлокафяв оттенък и да изкушава сетивата с мек и вкусен аромат.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

Показваме ти най-добрите места за пътуване през 2023 г.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *