Форумът за съвременно визуално изкуство БУНА завладява Варна

Програмата от 24-ти до 28-ми май включва над 60 събития в над 20 различни локации

0 коментара Сподели:
Буна Варна

Форум БУНА е децентрализиран фестивал, подкрепящ разивитието на българската съвременна визуална сцена. БУНА?

Защото буните разбиват вълните и променят брега…

Фестивалът събира над 100 утвърдени артисти от съвременните визуални изкуства в страната в 5-дневна програма в творческия квартал на Варна, Таляна. Програмата от 24-ти до 28-ми май включва над 60 събития в над 20 различни локации, сред които са действащи галерии, социални центрове, публични и занемарени градски пространства, които ще бъдат почистени и социализирани за форума, за да посрещнат изложби, намеси в градска среда, инсталации, интерактивни пърформанси, лекции и дискусии. 

От 2017 г. районът е обособен като специална зона предназначена за творчески квартал на морската столица.

Докато проектът е все още в развитие, фестивал „БУНА“ ще ни помогне да погледнем в бъдещето и да видим “Таляна” пълен с културно съдържание и живот.

Инициативата за БУНА е на Сдружение Таляна, което от години работи за събуждането на творческия квартал във Варна, и центъра за култура Rebonkers, успешно трансформиран от 200-годишен барутен погреб в едно от най-активните арт пространства в страната. Целта е да се отправи важно послание за децентрализирането на съвременната сцена у нас чрез едно събитие, което обслужва цялата сцена на национално ниво, но и едновременно с това подпомага събуждането на културния живот и обновяването на градски пространства във Варна.

Повече информация те очаква във Facebook събитието на форума.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *