The local: Лора Найденова за пътешествията и вълнението от храната

Тя е кулинар, пътешественик, и още...

0 коментара Сподели:
Лора Найденова

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Лора е един от хората, който умее да те хване за ръка и да те отведе до вълнуващи дестинации, обогатявайки мирогледа ти с многообразието на различните култури.

В канала си Lora travels в YouТube въвлича всеки в пълнокръвния и вълнуващ свят на пътешествията. Обожава да пътува и е от онези щастливи хора, които с хода на времето са превърнали това в свое основно занимание. Старае се в приключенията ѝ винаги да присъстват три елемента – природа, хора и храна. Нищо чудно, познаваме я и в кулинарното ѝ амплоа, както и като човек, който прави готвенето да изглежда много по-лесно, отколкото е всъщност. Кои са предметите, които ще ни представи Лора Найденова, чети в следващите редове.

Слънчевите очила

Очилата винаги са с мен и без тях не мога. През всички сезони. Имам доста различни и нямам любими. Преди време, докато бях на остров Сокорта, едно момче на име Нури много хареса едни мои очила и искаше да му ги дам, но аз някак си не можах да се разделя с тях. След време на едно от пътуванията ми ги загубих. Тогава си дадох сметка, че не искам да робувам на вещите, и си взех поука.

Кафеварка

Аз много обичам кафе и пия доста, предимно еспресо. Денят ми винаги започва с кафе, направено от кафеварка (мока), което е покрито с пухкава млечна пяна. Ароматът, който парфюмира цялото помещение сутрин, носи много уют. После идва еспресото. Последния път, когато с приятеля ми бяхме на къмпинг в Италия, старата ни се развали. Купихме си тази и сега навсякъде, където пътуваме, тя е с нас. Тя е точно за две кафета, удобна за джоб и даже за планина.

Кактус

Много обичам природата и растенията, но често съм на път и не са много тези, които издържат липсата ми. Един трилистник, който наследихме с апартамента, едно борче, което купих преди две години за Коледа, и кактусът, който е на терасата. Той е супер голям. Пъхнах го в багажа си преди повече от 15 години, когато бях в Сицилия. От няколко години цъфти. Понеже той е труден е за пренасяне, затова донесох този.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *