Топлите места в зимните курорти

Chilly charm, o ye!

0 коментара Сподели:

Тя вече официално е тук, по-разкошна от всякога и ние не спираме да ù се радваме от сърце.

Зимата ни е любим сезон, защото точно сега е време да обиколим най-скъпите на душите ни зимни курорти, които всяка година ни предлагат нови и нови страхотни изненади. Независимо дали сенасочваме към Банско, Боровец, Пампорово или някое тайно кътче в Родопите, винаги знаем къде да отидем, за да получим безупречни храна, нощувки, обслужване и активности. А ако и ти като нас си абсолютен winter lover – скролвай смело следващите редове и си избери нещо от специалната ни селекция на заведения, хотели и къщи за гости в предпочитаните от нас зимни курорти. Обещаваме, че сме избрали най-доброто от най-доброто!

The Five Elements Hotel, Сапарева баня

Представяме ти едно специално място недалеч от София, но на достатъчна дистанция, за да забравиш за всеки градски шум. Въздух, вода, огън, земя и пространство се сливат в едно и се превръщат в място за всеки вкус, възраст и настроение. Цветовете на комфортно обзаведените стаи носят усещане за връзка с природата и ти подаряват абсолютния релакс, от който имаш нужда, за да възстановиш връзката между ум и тяло и да си подариш необходимия вътрешен мир. Непосредствената близост до зимните курорти в Рила – Боровец и Паничище, дава възможността за зимни спортове или разходка в природата. Ако обаче не си настроен за активна почивка, потопи се в горещите минерални басейни на открито, особено когато навън завали снежец. Огромната СПА зона разполага с 6 сауни и три парни бани, като можеш да разпуснеш и с разнообразни масажи, физиотерапии и рехабилитации. Един от съществените гастро елементи тук са двата големи ресторанта, откритият, водният и лоби барът, в които ще удовлетвориш всичките си кулинарни предпочитания. За малчуганите има стая за забавления, детски басейни, настолни игри и външна площадка за слънчевите дни.

Сапарева баня, ул. „Германея“ 36
07 072 2155

White Lavina Bansko, Банско

Ще откриеш хотел White Lavina на няколко крачки от началната станция на кабинковия лифт в Банско, а това означава само едно – мястото е идеално както за активна почивка и всякакви приключения, така и за пълноценен релакс. В прегръдката на уютните слънчеви стаи и апартаменти ще намериш спокойствието, което само планината може да осигури, докато масажите и спа процедурите ще удовлетворят всяка твоя нужда. Lavina Bansko разполага и с изискан ресторант и лоби бар, където да поглезиш сетивата с великолепна кухня и с интересни коктейлни предложения.

Банско, ул. „Полежан“ 9
088 855 1414

Хотел Морени, Витоша

В хотел „Морени“ цветовете на природата се разкриват в цялата си прелест сред борови гори и спираща дъха панорамна гледка. Уютните стаи и апартаменти, както и спа зоните за релакс са най-доброто място, от което да се насладиш на заснежените планински била. Хотелът е близо до всичко необходимо за спортните ентусиасти и порива им за приключения – писти, влекове, лифтове, ски училища. Оттук тръгват и множество живописни пътечки, които ще те отведат на куп магични места из природен парк Витоша. Всичко това – на ръка разстояние от София.

Витоша, местност Алеко
087 887 9888

Wine & Co. Bansko, Банско

Какво по-хубаво от чаша елегантно вино сред снежните планински била на Банско? Едно от любимите ни софийски кътчета – синоним на хубавото в живота, вече има своето място и в планинския курорт. Голямото разнообразие от питиета от цял свят е налице, както и безкомпромисното качество, което познаваме и от софийския им дом. След слънчев снежен ден, прекаран на пистата, най-добрият завършек е посещение в Wine&Co., където да сгрееш ум и тяло с някое превъзходно вино. Вземи си даже за из път.

Банско, ул. „Пирин“ 113A

The Тerrace Lounge, Боровец

на откриващата снимка

Дойде време да подправим зимните месеци с нови снежни спомени и куп усмивки. Представяме ти едно от любимите ни après-ski места в Боровец, където превъзходната гледка към безкрайните борови гори е само частичка от всичките преимущества. The Terrace Lounge е част от Hotel Rila Borovets и е място, на което разпускането и партито вървят ръка за ръка. След поредното спускане по ски пистите те очакват множество авторски коктейли, меню с внимателно селектирани местни ястия и интересни събития с DJ, които да направят от зимната ваканция истинско приключение.

Боровец, хотел „Рила“
075 090 005

Hotel Rila Borovets, Боровец

Една от най-горещите точки в Боровец е хотел „Рила“, който предоставя всичко необходимо за твоята пълноценна активна почивка. Съчетава я с гастрономически приключения, спа и комфортен престой за цялото семейство. За малките е осигурена зимна програма с разнообразни занимания, детски клуб, ски детска градина и всякакви забавления, за да може ти спокойно да се отдадеш на планинските активности и спа терапии. Вечерите в „Самокови“ обещават невероятни вкусове, а ако ти се прииска нощта да продължи – пий едно в The Champions Lobby Bar и потанцувай в After Eleven Night Club.

Боровец, хотел „Рила“
075 090 005

Тук сме селектирали романтичните заведения в София, в които да се влюбиш

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *