Романтичните заведения в София, в които да се влюбиш

Ресторанти, барове и скътани гурме местенца те очакват на следващите редове – вземай него или нея и тръгвай с усмивка

0 коментара Сподели:
Unica

Къде ли да я заведеш на първа среща?

Къде да отидете, ако вече сте на стъпка две, но още се опознавате. Къде е супер за тихи и лични разговори, къде може да пиете невероятни коктейли с готина музикална селекция или къде храната е толкова изумителна, че и да не сте влюбени, ще ви се получи от първа хапка? За всичко това не искаме да се тревожиш, защото ние като верни другарчета те хващаме за ръка и те водим на любимите ни love spots, които посещаваме всеки път когато искаме любовта да лети във въздуха. Ресторанти, барове и скътани гурме местенца те очакват на следващите редове – вземай него или нея и тръгвай с усмивка на уста.

888 Taste Show Asian Cuisine

Екзотичната сюжетна линия винаги ни е вълнувала, особено що се отнася до кулинарията. В 888 Taste Show Asian cuisine чарът на Изтока си проправя път в града и го прави много по-вълнуващ за всеки ценител на добрата кухня. Шоукукингът е едно от нещата, на които да обърнеш внимание, щом се озoвеш в този love spot. Останалото е да изживееш вкуса, който, вдъхновен от източните практики и традиции, прави от ястията същински спектакъл за сетивата. За вечерта на празника на виното и любовта те очаква специално изготвено сет меню за двама, носещо характерния почерк на главния готвач Петър Великов.

бул. „Витоша“ 89В
02 444 0888

After Five Bar and Dinner

На една от най-романтичните улички в града ни откриваме място, което съчетава в своята същност ресторант и бар, а това си е направо бонус, що се отнася до идеалния love spot. Локацията предразполага както към приятно и задушевно прекарване, така и към яко парти, в което коктейлите се разливат, а настроението е на макс. Първокласните питиета, пъстрите ледени чаши и тематичните вечери са нещо, което не омръзва на никой градски изследовател на добрия вкус, а знаем, че в това число си и ти. Не пропускай да провериш предварително и програмата им, защото често имат и музика на живо.

ул. „Малко Търново“ 1
088 395 5995

Concept Brasserie

София притежава онзи чар, който сам по себе си е предпоставка за романтика. Обичаме да го преживяваме на места като Concept, където обстановката позволява да се насладим на перфектна вечеря, докато наблюдаваме динамичния булевард. Измежду пъстър интериор, големи прозорци и висящи растения ни сервират интернационална кухня, както и вечни кулинарни класики. На теб препоръчваме след вечеря да пробваш бара, който ще впечатли теб и половинката ти с класически и авторски коктейли. Купидон ще е повече от доволен, че стреличките му са те уцелили и си попаднал на правилното място.

бул. „Витоша“ 146
088 683 3333

Hamachi Ni

Посрещаме те от масата на едно от райските кътчета в столицата, което е синоним на японски рай, в който да опиташ най-доброто от азиатската кухня в уютна и романтична атмосфера. Храната представя модерния прочит на традициите и е базирана на японски комбинации от продукти, презентирани по съвременен европейски начин. Препоръчваме ти невероятното изживяване в tatami залата – автентичното и артистично място, което е подходящ декор за всяка романтична среща. Безспорно, когато говорим за love spots в София, Hamachi Ni е един от категоричните ни избори.

ул. „Г. С. Раковски“ 179
088 426 2244

Italiano Vero

Да заявиш или отпразнуваш любовта си на очарователно място като Italiano Vero е същинска привилегия. Енергията тук е като в автентично италианско бистро, а това е предпоставка за много сладки приказки, любовни трепети и хубави мигове. Ако минем с поглед през менюто, ще срещнем както неаполитански пици и съвършена прясна паста, така и изпипани предястия и основни като карпачо от цвекло, гарнирано с мус от козе сирене, или телешко осо буко в канапе от леща белуга с гуанчале, пекорино и билкова салца. Съветваме те да ни се довериш и да запазиш маса в тази малка италианска приказка.

ул. „Акад. Петър Динеков“ 8
088 766 5663

Jazu

Ако търсиш интригуващо място, на което да прекараш романтична и запомняща се вечер – JAZU е твоят love spot. Авторска японска кухня, модерна джаз музика на живо – саксофон и китара, шампанско… наслади се на всичко това на маса за двама в единствения ресторант в България, спечелил международна награда в Лондон за дизайн –
EUROPEAN PROPERTY AWARDS. Масите, прозорците, елегантната игра със светлината – всичко е проектирано така, че да трансформира пространството в интимна социална зона, позволявайки ни да избягаме от ежедневието си и да се потопим в необикновеното.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

Lavele Kitchen & Bar

Този така любим love spot е една от онези отбивки, в които може да прекараш поне няколко часа и да разчиташ, че всички твои гастрономически желания ще бъдат удовлетворени. Започваме с меню, което е магия за сетивата, носи разнообразието в същината си, а вкусът остава в съзнанието дълго време. Вечерната премяна на Lavele пък носи душата на бар и те провокира да се превъплътиш в кубче лед и да се разтопиш от допира с някой любим майсторски коктейл. През уикенда има и невероятен брънч, в случай че искаш да се върнеш час по-скоро.

ул. „Лавеле“ 20
089 677 6776

Local By The Book

Ако представата ти за love spot е бар, то имаме едно бляскаво предложение, с което да прекараш нощта по най-добрия за целта начин. „Мястото зад голямата врата“ се оказа не по-малко приятно от предшественика си Once Upon a Time… и оправда всички парти очаквания с паметните вечери, с които отпразнувахме цветовете на живота. Последната книга на рафта Local by the Вook разказва интересни истории, а измежду страниците те очакват забележителни коктейли, отбрано меню и пенливо просеко за ценители. Заповядай след вечеря и ще се увериш защо това е една от подходящите отбивки за романтична вечер в града.

бул. „Васил Левски“ 88
088 290 7777

Quche

Домът на емблематичните мечоци е идеална отбивка за твоето романтично прекарване в месеца, в който въздухът трепти от романтика. Quche е мястото, на което дори най-големият циник би се размечтал. Тук сред вкусове и аромати властва френският дух, а той е сантиментален и обича доброто прекарване. Авторското меню се обновява всеки сезон, което гарантира невероятния вкус на всяко от ястията, а винената листа е толкова разнообразна, че да угоди на всяко небце. Всеки ъгъл е възможност за обяснение в любов… съветваме те да помислиш дали твоето да не е тук.

ул. „Оборище“ 37
087 873 7737

San Remo

Какво е за теб идеалната вечер? Отлична локация, средиземноморски ястия, феноменална гледка над града? Ако вече си си го представил, време е и да го посетиш. Творците на наслада и пъстри кулинарни пейзажи разказват дръзки и пленителни истории само и единствено с помощта на храната. San Remo е градският оазис, който те понася сред морски бриз и San Remo слънчеви дни, независимо от обстоятелствата. От теб се очаква само да се потопиш в незабравимото комплексно преживяване, което далеч надминава очакванията, и да отпразнуваш всеки любим повод. Било то и просто поредния хубав ден.

бул. „Витоша“ 89B
02 444 0888

The Cocktail Bar

Понякога големите любовни истории започват като намерение за „по едно“, прерастват в семпъл коктейл и градират до сложно питие, пълно с нюанси, нотки, цветове и аромати. Ако вече си го представи, не е зле да помислиш за The Cocktail Bar-а като за любовен терен и да прекараш там следващата специална вечер. Когото и да уцелиш зад бара, ще ти сипе това, от което имаш нужда, дори и да не подозираш какво е то. Що се отнася до миксологията, тук я практикуват само след като са сложили „рентгеновите очи“. А при това положение, няма как да не им се довериш.

ул. „Ангел Кънчев“ 9
088 401 6644

Umami

Заради автентичния японски дух, витаещ из градината през топлите дни, заради уюта в японската къща Сакура, заради авторските ястия… Категорични сме, че през цялата година Umami си остава едно от най-романтичните столични кътчета. Ако екзотиката не е в регулярния ти план за седмицата, постави си за цел да си подаряваш подобно преживяване колкото може по-често. Изисканият вкус ще те съпроводи през всички кръгове на блаженството, а звуците и атмосферата ще завършат специалния ритуал, който в ежедневието наричаме вечеря. Всъщност може да е много повече, стига да си на правилното място.

бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 480 4040

Unica

В забележителния ресторант със специално отношение към културата на хранене и нейните разнообразни проявления София е някак още по-обаятелна и магична. Атмосферата тук е подходяща за срещи от всякакъв вид, но за романтичните е направо задължителна. Unica твори чудеса в чинии още от ден първи, а с всяка следваща кулинарна интерпретация градира до космически нива, които изумяват всеки прекрачил прага на уютния ù дом. Всяка италианска рецепта е подправена от български поглед, а това създава симбиотична връзка, каквато пожелаваме и на теб!

бул. „Цар Освободител“ 8А
087 688 8080

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *