Марго Роби, която накара Холивуд да коленичи

След „Вавилон“ целият кино свят се влюби безметежно в нея, а ние ти разказваме повече за това райско създание, което заспива с метъл, усилен докрай в слушалките

0 коментара Сподели:

снимка: Getty/ Samir Hussein

Фигуристката Тоня Хардинг в I Tonya (2017), съпругата на Роман Полански – покойната актриса Шарън Тейт, в Once Upon a Time in Hollywood (2019), скандалната Наоми Лапалия в The Wolf of Wall Street (2013), престъпно опасната Харли Куин в Suicide Squad (2016), амбициозната и религиозна асистентка в Bombshell (2019), Дафни в Goodbye Christopher Robin (2017), кандидат-измамничката във Focus (2015), в ролята на себе си,  „облечена“ само по балончета в The Big Short (2015), и разбира се –  амбициозната актриса Нели Ларой в Babylon (2022). Всички тези жени се заключват, променят, растат и развиват в крехкото тяло на момичето, което успя да разбие клишето за русата холивудска красавица или умело да се претопи толкова добре в него, че да стигне до върха.

Марго Роби беше наречена „прекалено секси и прекалено дива“, за да е от този свят.

След премиерата на касовия суперхит Babylon някои прогнозираха, че именно тя е новата Никол Кидман, а други казаха, че ѝ предричат успех, който киното не е виждал досега. Роби е с кожа, бяла като порцелан, очи, заключили цялата австралийска синева, и характер, който – повярвайте ни – ще ви изненада. „Крехката руса красавица“ обожава да надува докрай слушалките си с музиката на Slipknot, Bullet for My Valentine, Silverstein, Metallica, Kiss и Aerosmith, умишлено е променила сценария на Babylon, за да може да се целува с Брат Пит, а умението ѝ да работи от 14-годишна я кара често да употребява любимата си реплика – „Събличам се само за много добър сценарий и никога, ама никога не падам по гръб!“.

Farm girl

Марго Елиз Роби се ражда в един жарък 2 юли 1990 г. в Далби, Куинсланд. Малкият провинциален град в регион Уестърн Даунс, Австралия, често е виждал момичета като нея – сламеноруси, събрали цялото австралийско слънце в косите си, с красиви, почти изписани лица и с енергия, която се равнява на огромните океански вълни. Красотата на Роби е очевидна от малка, но в суровата австралийска провинция това не се счита за особена добродетел. В семейството на Марго също. Когато е едва на пет, баща ѝ – собственик на ферма и магнат, забогатял от захарна тръстика, напуска нея, майка ѝ – физиотерапевтката Сари Кеслер, и двамата ѝ братя и сестра.

На Роби ѝ се налага да опознае отблизо живот, в който единственият герой е самотната ѝ майка.

Тя, сестра ѝ и двамата ѝ братя обаче все пак имат шанса да отраснат във  фермата на нейните баба и дядо Currumbin Valley във вътрешността на Голд Коуст. Фермерският живот приляга отлично на Марго – тя може да прекарва безметежни следобеди в буйните ливади около къщата, да се грижи за животните, да изнася представления в старата плевня и да тича на воля на фона на пищно червени австралийски залези. Видяла огромната енергия на дъщеря си, майка ѝ я записва още на 8-годишна възраст в цирково училище, където малката фурия Роби е истинско явление на трапеца. Тя пази баланс до такава степен, че изумява дори опитните си учители. Когато отива в гимназията в Съмърсет Колидж, Марго открива и новата си страст – драмата.

Тя започва да участва в училищни пиеси и едновременно работи на поне още четири места. В годините ѝ около 16 е можело да я засечем като помощник-барман, чистачка на скъпите и големи къщи в австралийските предградия и на касата на Subway. Едва завършила, обаче Роби осъзнава, че моментът да стреля е сега или никога. Този талант, това тяло и това лице не могат да останат в малкия Далби, Куинсланд. С точно 100 австралийски долара, огромен сак с мечти и решението, че ще превземе света каквото и да става, Марго се премества в Мелбърн, за да започне да се снима в киното професионално.

До върха на света, до лудостта в Babylon

През 2013 г. Роби прави дебюта си на големия екран във филма „Въпрос на време“ на Ричард Къртис. Малко след него обаче следва проект, който изглежда направо нереален в очите на малкото бедно австралийско момиче. Тя застава рамо до рамо на екран с вездесъщия Леонардо ди Каприо в касовия хит „Вълкът от Уолстрийт“ на Скорсезе. Филмът по мемоарите на Джордан Белфорт ни разказва за борсовия брокер, който управлява фирма, занимаваща се с измами с ценни книжа на Уолстрийт през 90-те години на ХХ век. Още се носят легенди за прослушването на Роби за този филм – тя е трябвало да удари звучен шамар на Лео и именно начинът, по който го прави, ѝ печели ролята. Самият Ди Каприо признава, че бузата му е била червена цял ден след това. Той споделя – „Знаех си, че това момиче си заслужава!“. На същото мнение са и критиците след филма, които казват за Марго: 

„Тя е най-доброто откритие на Скорсезе! Истинска руса атомна бомба.

Роби е забавна, твърда и буквално разкъсва всяка сцена, в която участва“. През 2015 г. Марго Роби се появява в цели четири филма, като любима, разбира се, ни е във Focus с Уил Смит. Големият хит, който разби боксофисите в началото на 2023 г. с нейно участие, обаче е култовият „Вавилон“. „Филмът е откачен! Искам да кажа – когато прочетох сценария, си казах, че това е като La Dolce Vita и „Вълкът от Уолстрийт“ да си имат дете – и аз го харесвам“, бяха първите думи на актрисата за проекта.

В центъра на сюжета на филма е младата и амбициозна актриса Нели Ларой, която се бори да стане голяма в Холивуд от 20-те години на миналия век. И макар кариерата ѝ да е във възход, тя трябва да се опази от тъмната страна на славата – прекалено многото купони, алкохол, наркотици и не на последно място – секс. Секс сцените във „Вавилон“ са толкова секси, че дори самата Роби се чувства леко смутена от тях: „Замислих се – можем ли да показваме това?

Наистина, позволено ли ни е да покажем това?!

Имаше толкова много сцени, в които А) нямах представа как ще направя това; или Б) нямах идея дали ще ни се размине да покажем подобно нещо“. Най-скандалното от кухнята, което споделя Марго, обаче е как е направила всичко възможно, за да целуне самия Брат Пит, който също участва във филма. Тя разказва, че е говорила с режисьора Деймиън Шазел за нуждата от подобен момент, като по думите ѝ кадърът най-вероятно ще се превърне в „най-запомнящата се целувка“. Голямото предизвикателство е било да убеди Шазел, че сцената е необходима.

снимка: Getty Images/ Mike Marsland

„Това не беше в сценария, но си помислих кога друг път ще имам възможност да целуна Брад Пит? И просто го направих“, споделя Роби. Междувременно пред ET Брад Пит също коментира случая и разказа как актрисата има „откраднатата“ целувка с него. По думите му целувката между двамата далеч не е най-дивото нещо, което Роби прави във филма. Той описва ролята на колежката си като „огнена“ и „най-доброто нещо, в което някога съм я виждал“. Истината е, че след този филм Марго Роби покори Холивуд така, както само едно истински смело австралийско момиче може. С широка усмивка, красота, която трудно се забравя, и характер, който казва само едно – „Аз съм Марго Роби и мисля, че ще запомните това!“.

За още от същото – виж Неделна киновечер: 7 роли на Марго Роби, които показват актьорския ѝ диапазон

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *