Неделна киновечер: 7 роли на Марго Роби, които показват актьорския ѝ диапазон

Забрави Suicide Squad – време е за вихър от емоции

0 коментара Сподели:

Марго Роби е истинска супергероиня на актьорската професия, при това не само когато раздава юмруци рамо до рамо с Жокера. Всички я познаваме като перфектната Харли Куин, но напоследък я виждаме все по-често и в по-сериозни роли. Само в рамките на последната година я гледахме като чаровна ексцентричка в Amsterdam на Дейвид О. Ръсел и в чисто новия Babylon на Деймиън Шазел, който пък тръгна по кината тази седмица.

С усмивка, способна да подкоси краката на всекиго, и сълзи, рукващи по команда, ето кои страхотни филми ни накараха да се влюбим в прекрасната Марго Роби:

Babylon

Ако 3 часа ти се струва невъзможно дълго време,  за да задържиш вниманието си върху екрана, то вероятно си забравил, че в главната роля е Марго Роби. Разбира се, изгряващата звезда Диего Калва е в центъра на действието, а двамата с Роби си партнират с незаменимия Брад Пит. Резултатът е един непоклатим актьорски състав, но качествата на филма далеч не се изчерпват дотам.

Babylon пресъздава един великолепен, но драматичен период в историята на киното – залеза на нямото кино и появата на така наречените talkie-та.

Иначе казано, първите големи филмови звезди се сблъскват с ново предизвикателство, ала говоренето пред камера не се услажда на всекиго и скоро декадентският разкош и разточителните елитарни холивудски партита отстъпват място на силните на деня в зараждащия се бизнес. Шазел разказва историята с безгранична любов към киното, като замесва както истински исторически фигури, така и въображаеми персонажи.

Once Upon a Time in Hollywood

Оставаме в Холивуд за още един (безкрайно дълъг, но и безкрайно забавен) филм. Тук Марго Роби се превъплъщава в прословутата Шарън Тейт, Брад Пит отново е в картинката, а

великият Куентин Тарантино завърта събитията около култа на Чарлс Менсън и златния век на киноиндустрията.

Въпреки че на места ритъмът на действието осезаемо провлачва крак и едва ли би могло да се каже, че Once Upon a Time in Hollywood е най-доброто от Тарантино, лентата все пак кулминира в смехотворна касапница, която чертае алтернативна история и се помни дълго.

The Wolf of Wall Street

Секс, наркотици и финансови измами се вихрят в биографичния шедьовър на Мартин Скорсезе. Лентата разказва истинската история на Джордан Белфорт, но едва ли има нужда да ти преразказваме сюжета – за филма неслучайно все още се говори много. Въпреки че звездата тук несъмнено е Дикаприо, The Wolf of Wall Street е едно от първите заглавия, за които се сещаме, когато си помислим за филми с Марго Роби. Пусни си го и ще разбереш защо.

I, Tonya

Биографичната драма за живота на шампионката по фигурно пързаляне Тоня Хардинг поставя Марго Роби в съвсем различна светлина. Тук тя тотално потъва в образа на бунтарката на кънките, която изпълнява изключително сложни хореографски съчетания под звуците на ZZ Top и не се колебае да се конфронтира със съдиите и да смаже конкуренцията. Въпреки че актрисата е австралийка, напълно се слива с имиджа на момиче от дълбокия орегонски Запад. Роби сама изпълнява каскадите си и се подготвя за ролята с усилени тренировки по фигурно пързаляне, с което напълно заслужава номинацията си за Оскар за най-добра актриса.

Amsterdam

Дейвид О. Ръсел разказва една история за любовта, приятелството и съпричастността с известна сантименталност, симпатично чувство за хумор и интригуващ криминален елемент. Филмът е изграден върху връзката между героите на Марго Роби, Крисчън Бейл и Джон Дейвид Уошингтън, които се заемат да развенчаят нацистка конспирация, да разкрият мистериозно убийство и да опазят приятелството си в колебливото време между две световни войни.

Mary Queen of Scots

Сърша Ронан и Марго Роби са враждуващи кралски особи във филма на Джоузи Рурк. Пренасяме се в често преразказван период от великобританската история – властването на Елизабет I (Роби). Лентата обаче се концентрира върху нейната братовчедка Мария Стюарт. Шотландската кралица и нейната английска опонентка се оплитат в мрежа от предателства, кроежи и стратегии, които се гледат с интерес.

Goodbye Christopher Robin

Харесвал ли си Мечо Пух като малък? А знаеш ли, че Кристофър Робин е реална личност – синът на писателя А. А. Милн, който създава емблематичните герои по образа на плюшените играчки на детето си? Филмът се фокусира върху връзката между баща и син и предизвикателствата, които славата поставя пред привидно хармоничния живот на семейството. В биографичната драма на Саймън Къртис Марго Роби се трансформира в съпругата на писателя.

Искаш ли да спечелиш апетитни награди? Дай своя вот за Go Food & Drink Awards!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *