Събития за седмицата: 6-12 февруари

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Правим партина сред февруарската снежна покривка и ти споделяме най-вълнуващите неща, които София предлага през следващите седем дни. Любимите ни места стоплят с цветни и уютни събития като с топъл чай, а ние не изпускаме възможността да се срещнем с любими изпълнители, автори на ръчно изработени съкровища, както и творчеството на онези, които вече не са сред нас.

Приказният свят на Любен Зидаров
6.02, Квадрат 500, етаж 4

Художникът-илюстратор допълва текста на писателя и същевременно, подобно на вълшебник с четка, отваря врата към написаното, към въображението на читателите.

Сред тези вълшебници е и Любен Зидаров (1923 – 2023), който съвсем наскоро полетя към своите имагинерни светове, но остави след себе си многобройна галерия от образи, които на малки и големи даряват усмивка и топъл спомен за любими книги. Селектираните десет илюстрации по известни произведения за деца и възрастни разкриват пред зрителя малка част от творчеството на Любен Зидаров – изключително отдаден на работата си, със задълбочено отношение и любов към това, на което се е посветил. Любопитството му към заобикалящата го действителност, неуморимото желание за работа и богатата фантазия се запечатват върху илюстрациите, които са естествено визуално продължение на текста в книгите и разкриват епохи, реално съществуващи и фантастични светове, градове, места и персонажи.

Sara Albert – Love Is All Official Opening
9.02, Vivacom Art Hall Oborishte 5

VIVACOM Art Hall Oborishte 5 представя първата самостоятелна изложба на талантливата художничка Сара Алберт. Специално във месеца на Любовта посетители и любители на изкуството могат да се вдъхновят от темата за любовта. Официалното откриване ще бъде на 9 февруари от 18:30ч, а изложбата може да бъде разгледана в периода 10 до 25 февруари.

Сара е самоук художник, който твори от 2020 година. Не е учила специалност рисуване, но нещо в нея се отключва и то става неизменна част от ежедневието й. Първата й изложба е през ноември 2022 година и е посрещната с голям интерес от публиката и колекционери. По нейни думи изкуството ѝ е различно, модерно и вече има свой разпознаваем стил. В него зрителите могат да забележат малки елементи, които са нейната запазена марка. Вдъхновена е от контакта с публиката и въздействието, което изкуството й носи. Всички творби са лимитирани, уникати и изработени в микс медия.

Търся си гадже за Св. Валентин
10.02, Pirotska 5 Event Center

Този петък се настройваме на любовна вълна, защото ни очаква емблематичното парти “Търся Си Гадже“, към което този път е добавено „…за Свети Валентин”. Локацията е Pirotska 5 Event Center, а целта на събитието, по думите на организаторите, е хората да си намерят „така да се каже “цели” хора за Свети Валентин“. „Търся си гадже“ е съвместния проект между любимците ни от Terminal 1 и DJ P.A., а следващото издание ще бъде най-голямото събитие досега в Pirotska 5 Event Center. Първото парти в Tерминала събра над 700 човека в ритъма на Dirty Rap, Sexy R&B, Nasty Trap и Intense Pop, а този петък очакваме да е най-мащабното търсене досега.

8 ЛЕТА YДАР – ЖЛЪЧ / ГРИГОВОР / ГЕНА
10.02, Sofia Live Club

Един от най-важните албуми на любимата фирма ЖЛЪЧ / ГРИГОВОР / ГЕНА става на 8 и ни канят да го отпразнуваме шумно и невъзпитано с всички, които още го въртят и оценяват по достойнство. Този осми рожден ден е специален, за това с тях на сцената ще поломят доайенът на българския хип-хоп STARTERAs и градската легенда ПРИМ. Атмосферата и звукът ще са в ръцете на безкомпромисните Sofia Live Club. Албумът ще бъде изпълнен на живо от първата до предпоследната песен, както повелява традицията. Отиваме.

Depeche Mode Party
11.02, Tell Me

Следва още едно специално събитие, което цели да ознаменува юбилей – 30 години от издаването на ключовия албум на Depeche Mode „Songs of Faith & Devotion“ (1993). Проект, който бетонира мястото на бандата от Базилдън в алтернативната музикална история, но и почти води до нейния разпад след изтощителното и изпълнено със синтетика 14-месечно турне „Devotional / Exotic“. Записан в период от няколко месеца през 1992 г. на три локации — Мадрид, Хамбург и Лондон, албумът е и последен за Алън Уайлдър, който през 1995 г. напуска Depeche Mode вярвайки, че групата няма бъдеще в досегашния си формат. Според мнозина критици „Songs of Faith & Devotion“ е най-успешният албум на Depeche Mode, а мрачната и агресивна атмосфера му придава култов статус сред фенската маса из целия свят. Албумните сингли (I Feel You, Walking In My Shoes, Condemnation и In Your Room) пък се превръщат в едни от най-значимите композиции на бандата през тяхната 40-годишна кариера.

Зад DJ пулта на 11.02 (събота) ще застанат Михаил Пешев — кийбордист на култовата българска група Нова Генерация от 1988 г. насам, както и Николай Събев (N:Mode) — съставна част от организацията на подобни алтернативни събития през последните 16 години.

Датата е 11.02 (събота), началото 23:00 часа, мястото е Tell Me (ул. Иван Вазов 12, София), а входът е 5 лв. преди полунощ и 10 лв. след това.

Mish Mash Fest – St.Valentine edition
11-12.02, Ларгото на София

През почивните дни имаме удоволствието да се разходим под куполите на Ларгото – онзи атриум, който през последните години събира някои от най-талантливите творци на българска сцена. На Mish Mash Fest – St. Valentine Edition заедно ще празнуваме красотата на живота, любовта и виното. От организаторите ни приканват „Направете празника специален, подарете на любимия човек нещо необикновено, създадено с въображение и любов.“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *