Дните на предизвикателствата тази година ни водят на приключение

Планинският водач от Шамони Гийом Пиерел е гост на 17-тото издание

0 коментара Сподели:
Дни на предизвикателствата

Фестивалът за екстремни спортове, туризъм и активен начин на живот се завръща на сцената и екрана на кино Люмиер.

По-малко от 10 месеца след последното си провеждане, “Дни на предизвикателствата” отново стъпва стабилно в София – този път в бутиково издание от 2 дни – 1 и 2 февруари 2023 г.

Специален гост на “Дните” тази година е екстремният скиор и гид от Шамони, французинът Гийом Пиерел. Преди да се отдаде изцяло на своята страст, той има успешна бизнес кариера. На “Дни на предизвикателствата” той ще представи филм за премиерното си спускане със ски от Гашeрбрум II (8035 м) и ще ни разкаже за последния си успешен проект от ноември 2022 г. – отново ски спускане по емблематичната северна стена на вр. Гранд Жорас.

Дестинациите, в които ще ни пренесе кино програмата, са България,  Алпите, Хиндукуш, Хималаите, Андите, Йелоустоун и още много кътчета, за които само сме чували. 

Други важни теми, които ще намерят широко поле за дискусия в рамките на фестивалната програма, ще бъдат българската аутдоор сцена, природата на България, хижите, планинската маркировка и много други. Те ще бъдат повод за разговор и равносметка след края на една преливаща от кризи година. Практическата сесия на Академия първа помощ и част със свободен вход ще допълнят картината.

Организатор на събитието са магазини “Стената”., а билети за събитието са вече в продажба на този линк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *