Лятото в бутилка: 3 джина за топлите вечери

Днес казваме чин-чин с чаша, пълна догоре със свежи идеи

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Казват, че джиновете са духове, невидими за хората. Не и когато са в бутилки с първокласни етикети и в компанията на тоник, мента, портокалова кора, анасонови семена, краставички и любимата ни ягода… Този път студиото ни се превръща във високоалкохолен подиум с аромат на синя хвойна, а на него дефилират топ брандовете от света на джина. Ако и ти искаш да дестилираш вкуса на лятото – заповядай на това околосветско пътешествие. 

То започва от Лондон през Средновековието с превземането на трона на Англия и Шотландия. Ами, наздраве за Уилям III и жена му Мери! 

HENDRICK`S GIN 

И това лято любимият джин излиза от вълшебната бутилка! Онази, зад чието черно стъкло е Обществото на необичайниците. Приказен свят с мъже и жени, облечени във викториански стил, шахматни фигури, пеперуди, часовници, тромпети. През 1887-а, от една малка дестилерия в Южен Еършър с обков от скали и зеленина, славата на Hendrick‘s изпълзява като бръшлян сред най-добрите марки на пазара. Днес инфузията от краставица, българска роза Дамасцена и 11 ботанически съставки от всички краища на света, внимателно подбрани от Лесли Грейс, или най-добрия дестилър на Worlds Gin Awards за 2018, наричаме Вкуса на Живота!

Виж повече: Джин, ягоди, пънк и един много розов живот

RUSTIC RESERVE 

Без значение дали ги консумираме като малък диджестив, коктейл или дълго питие с тоник и лед, родната марка джин-ликьори Rustic Reserve винаги е добре дошла. С всяка глътка пред очите ни се разгръщат окъпаните в джин партита на Великия Гетсби, както и историята на британска бизнесдама Барбара Пейдж-Робъртс, която поставя началото на Rustic Reserve. Тя открива златото в браните на ръка трънки от живите плетове на юг от Плевен и дренките в овощните градини на „Агротайм“ край Исперих с омайващия им стипчив вкус. Казваме ти наздраве и с чаша, побрала сякаш дъхави храсти планинска хвойна! 

Виж повече: Разхлаждащ коктейл с Rustic Reserve Liqueurs печели купата

WHITLEY NEILL

Всяка глътка от традиционния английски джин с вкусове от цял свят ни пренася в готическата атмосфера на неговото раждане. Сред джунгла от подправки, билки и ботанически чудеса като cape gooseberries и плода на баобаб до античния меден дестилационен съд „Констанс“. Whitley Neill джин е създаден от 100% зърнен етилов алкохол, като всяко от деветте растения в свежата му аура е внимателно подбрано. За завета на съвършенството можеш да благодариш на Джони Нийл. Днес казваме чин-чин с чаша, пълна догоре с неговите свежи идеи. Знаем, че са достойни за XXI век. И че идват от Дървото на живота. 

Споделяме ти и кратък вино наръчник от Оля Идва

В случай, че ти се допие пиво – ето кои са най-пивките бири в българските пивоварни

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *