Сериали на седмицата: Kaleidoscope, Velma и Copenhagen Cowboy

Посвещаваме седмицата на мистериите

0 коментара Сподели:

Тази седмица облаците са се сгушили над града, придавайки на сивите улици точно онова мрачно настроение, което да те настрои на тайнствена вълна. Трите сериала, които сме подбрали този път, се отличават с различни стилове и подходи, но във всеки от тях има щипка от онази особена подправка на безграничното въображение.

От анимационна сатира до неоново визуално пътешествие от режисьора на Drive и The Neon Demon Николас Рефн, ето кои поредици завладяха свободното ни време напоследък:

Kaleidoscope

Гледай сега в Netflix

Въпреки че Kaleidoscope не е точно мистерия, разбърканият сюжет остава същинска загадка до самия край. Защо ли? Защото

епизодите са подредени нехронологично. И не само това – Neflix ги разбърква допълнително, за да създаде специално преживяване за всеки зрител.

Общият елемент е един грандиозен обир, а всяка серия се развива в различен момент – години, седмици или дни преди и след удара. За да е още по-хитра заигравката с идеята за калейдоскопа, епизодите носят имена на цветове, а заедно формират плетеница от нюанси, която определено ще се помни дълго. Kaleidoscope напипва една неизследвана досега ниша в потенциала на онлайн стрийминга и без да цели да разкаже нечувана история, по-скоро се концентрира върху специфичния начин, по който може да я представи. Е, с кой цвят ще започнеш ти?

Velma

Гледай от 12 януари в HBO Max

Scooby Doo е неделима част от детството на поколения наред. Вече порасналите фенове на шоуто могат да нахранят носталгията си с чисто новата анимационна поредица Velma, която разнищва предисторията на любимите ни герои.

Явно подновяването на обичани класики, пренасяйки персонажите в гимназията, е нова тенденция.

За разлика обаче от Wednesday, чиято целева аудитория са по-скоро тийнейджърите, новият spin-off започва ударно с голи момичета под душа, хлебарки в копулация, кървави убийства и недвусмислени шеги за възрастни. С хумор от ранга на Bojack Horseman с Минди Калинг в главната роля и Чарли Гранди зад пишещата машина (които си партнират и в The Office и The Mindy Project) историята на Велма не е за изпускане, особено за почитателите на добрата 2D анимация.

Copenhagen Cowboy

Гледай сега по Netflix

Ако си гледал Drive, The Neon Demon или Pusher, значи вече знаеш какво можеш да очакваш от експериментатора Николас Виндинг Рефн.

Интересен факт е, че режисьорът страда от далтонизъм.

Това е и причината за смелите цветове, неоновите светлини и ярките контрасти във филмите му, които са толкова въздействащи. Случаят не е по-различен и в новата му серийна продукция, в която тайнствена жена със специални способности се впуска в отмъстително приключение. Още в първата минута от пилотния епизод ставаме свидетели на убийство, а оттам нататък парчетата от пъзела се подреждат едно по едно.

Какво слушаме, гледаме и четем за преминаване през януарската тъга?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *