5 неща, които станаха viral през 2022

0 коментара Сподели:

Доста цветна година, а?

2022 определно влиза в графа „Радвам се, че няма да ми се налага да я уча по история“,

защото с всичко, което се случи през последните 12 месеца, мненията ни за нея са доста объркани. Светът най-накрая започна да се съвзема от пандемията, но в Европа се води война. Имаме си нов Батман, нов Аватар, ноо още очакваме да се сформира новото ни правителство. Е, днес не сме тук да си говорим за това. Посвещаваме този материал на пет неща, които завладяха интернет пространството тази година и оставиха ярка следа след себе си с милиони гледания, коментари и дискусии.

Връщаме се цяла вечност назад, чак до Оскарите, и…

Шамарът, който Уил Смит заби на Крис Рок

До толкова безумен момент в историята на престижните награди Оскар, тази моментна загуба на влияние над емоциите докара на Уил Смит куп неприятности. Едни се застъпиха за него и поздравиха мъжката му постъпка – все пак, Крис Рок се надсмива над жената на актьора. От друга обаче – насилието ли е отговорът? И до днес ако започнете да пишете името на Уил Смит в YouTube, търсачката ще ви предложи това видео на първо място.

Делото между Амбър Хърд и Джони Деп, и най-вече репликата…

My dog stepped on a bee, I want to break free, My squirrel got bit by a flea, Amber’s telling lies about me, To Be or not to Be, Spotify Premium isn’t free и още много, мноого вариации на изказването на бившата съпруга на Джони Деп се раждаха месеци след първото излъчване на показанията й. Е, Амбър със сигурност не е искала да се превърне в meme, но във времето, в което живеем, е доста лесно да се изложиш. За нейно съжаление (и на Уил Смит), е доста трудно това, което направиш, да бъде забравено.

My Money Don’t Jiggle, Jiggle, It Folds

Лъжеш, ако кажеш, че поне веднъж не си си припявал песента, която вдъхнови след себе си хиляди танцови интерпретации и събра на автора си доста завидно количество фенове. Ако обаче си чувал само рап частта, без интервюто, пусни си целия разговор. Ще научиш, че Луи е доста земен, естествен и интелигентен човек, а сякаш цял живот е чакал да му се удаде възможност да изпълни песента. Като документалист/ журналист има невероятни проекти зад гърба си, и дали My Money Don’t Jiggle, Jiggle, It Folds е най-завидното му постижение е спорно, но определено го направи известен.

Тази сцена от Stranger Things

Борбата между Макс и Векна се превърна в кино история, а Кейт Буш се изтупа от прахта и се изкачи до първите места в класациите за най-слушани парчета около финала на четвърти сезон на Stranger Things. Ретроспекциите в живота на (поне за мен) един от най-любимите герои в сериала й показват, че има за какво да се бори. Освен това напомнят и на всеки един от нас, че въпреки травмите и белезите, които носим със себе си, в нас гори нестихващ огън.

AI портретите

Аз лично не съм виждала приятелите си да качват толкова много снимки във Facebook откакто сайтът беше пълен с албуми от партита, размазани усмивки, запечатани на стара сапунерка и импровизирани фотосесии вкъщи с черно-бял филтър и карти за игра.

Тази програма, а и подобните на нея работят с две бази данни, съставени от работата на хиляди художници. Кръстили са го „рисърч на изкуство“, за да избегнат да се занимават с авторско право, а всъщност сглобяват картинките ни от творчеството на популярни художници. Много често сред генерираните изображения се разпознават и конкретни стилове на хора, които съществуват и би трябвало да се хранят от работата си, но не получават нищо от Lensa. Никой от художниците не е дал съгласие за ползването на техния стил в тези бази данни, а приложението твърди, че не генерира печалба. Но аваратите струват пари, което е приход, спечелен благодарение на тези бази данни. Хубаво е да сме наясно, когато даваме едни 3 пари – какво означава това и какво подкрепяме.

Какво ли ни очаква през 2023?

Тук събрахме 5 сериала, с които да наваксаш по празниците

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *