5 сериала, с които да наваксаш по празниците

За времето, което си подаряваме

0 коментара Сподели:
the white lotus

Стрийминг платформите са пълни със заглавия, които ни изглеждат интересни. Въпреки това, макар да виждаме кавърите им при всяко презареждане на началната страница на HBO Max, Netflix, Amazon Prime, Hulu, Apple TV, Disney+, Showtime, Paramount или който и да е друг канал за видео съдържание, никога не знаем дали си заслужава да им отделим часовете, нужни за да наваксаме с историята. Ако нещо има повече от 4 сезона вероятността да кликнем, спада рязко.

Най-големият проблем се оказва не качеството, а огромният избор, който имаме пред себе си.

Всевъзможни продукции завладяват фийда ти за ден-два, може би седмица, но ако точно в този период нямаш нужното време или правилната нагласа да си пуснеш точно този тип сериал, често забравяш за него. Когато пък се случи да имаш желание за нещо ново, няма какво да гледаш и залагаш на все същите заглавия – Friends, The Office, How I Met Your Mother, и прочее. Е, тук сме, за да ти подадем ръка в този труден избор и докато се излежаваш по пижама, облегнал ръце на коремче, пълно със сарми, да гледаш нещо наистина стойностно!

Това не е класация, а просто списък със заглавията от последната година, които си заслужават отделеното време:

The White Lotus

Това произведение, разделено в два сезона (засега) няма да отнеме половин месец от времето ти, а към часовете, прекарани с главните герои, ще добави здравословна порция смях. The White Lotus е сатира, която не може да се опише с думи. Разнообразните персонажи, пристигащи на почивка в супер луксозните курорти White Lotus и тяхното взаимодействие с местните, обслужващия персонал и всеки, далеч от този начин на живот, добавят нови емоции към палитрата от емоции по празниците. Първи сезон ще те пренесе на тропически остров, а вторият – в Сицилия. Ей така, като добавен бонус го вмятаме.

The Crown

Последните два сезона на The Crown се фокусират върху доста тубулентните десетилетия за кралското семейство, а именно 80-те и 90-те години на миналия век, което ги прави задължителни. Съвсем човешкият поглед над живота на кралица Елизабет Втора ни дава възможността да надникнем зад бляскавите и внимателно курирани публични изяви. Доста голям бонус е това, че историята е значително по-достоверна от други екранизации със същите главни действащи лица. Неудобните въпроси не са спестени, но жълтите слухове са изязани като ненужна панделка, завързана около Английската корона.

Stranger Things

Вероятността да си го пропуснал е малка, но няма как да не го включим, дори и само заради факта, че самия Стивън Кинг написа за него в Twitter: „Да гледаш Stranger Things е като да гледаш най-доброто от Стивън Кинг.“ Ярката звезда на Millie Bobby Brown изгря още в първи сезон и сега, 266 номинации и 96 награди по-късно, сериалът продължава да предизвиква все толкова шум около себе си. И има защо.

Ozark

Дали последният сезон на Ozark ще спечели Златен глобус можем само да предполагаме, но едно е сигурно – напрежението, което доведе до тази кулминация, определено си заслужаваше. Като централна сюжетна линия можем да определим лъжите, с които заблуждаваме не другите, а самите себе си. Актьорската игра на Джейсън Бейтмън, Лора Лини и Джулия Гарнър, им е донесла 170 номинации и 24 награди… засега.

Wednesday

Селекция без Wednesday не би била селекция в днешно време и точно това е заглавието, което вдъхнови написването на този текст. Джена Ортега плени света с таланта си в ролята на един от любимите персонажи на всеки, израснал с творчеството на Тим Бъртън и заглавия като The Addams Family, The Craft, Hocus Pocus и подобните култови филми от 90-те. В тази интерпретация на историята фокусът е върху детето, което попада в графа „аутсайдер“ само след един поглед, не се вписва и се забърква се във всевъзможни неприятности. Познато, а?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *