Шест за щастие: най-добрите магазини за вино в София

It's the most wonderful... WINE... of the year

0 коментара Сподели:
garafa

В последните няколко години в София се появиха доста специализирани магазини за вино.

Изобилието от предлагани сортове и изби включва както продукция от родни производители, така и селекция от Новия и Стария свят, както се казва в тези среди. Сега му е времето да обиколим тези божествени места и да разкажем от опит, къде продават най-добрите вина в София.

Чаши горе и наздраве!

Garafa

на откриващата снимка

Това очарователно кътче с уютна атмосфера и усмихнати хора е заело голямо място в нашето градско сърце. Тук сами произвеждат виното, което предлагат, и с всяка глътка ще усетиш характера и потенциала на почвата и въздуха на Северозападна България. В Garafa може да опиташ на място чаша вино от целия им асортимент или да си вземеш за вкъщи в стъклена бутилка за многократна употреба. Zero-waste концепцията им ни допада също толкова, колкото и ароматните чаши греяно вино, които предлагат всяка зима.

ул. „Цар Иван Шишман“ 18
089 664 2603

La Bottega Monte

Ако искаш да пренесеш частичка от Италия у дома, задължително мини през магазина на La Bottega. Тук ще откриеш сомелиерска селекция от подбрани вина от всички региони на Италия, такива с високи оценки от винените гидове и справочници, както и от малки бутикови изби. Всяко от вината се дегустира и подбира сред много други, като има и такива, които ще откриеш само тук. На твое разположение е винен експерт, който да ти помогне с избора, а ако в обкръжението си имаш ценител на гастрономическите удоволствия, тук е мястото да му избереш нещо специално.

бул. „Черни връх“ 191
088 934 4493

Imperial Gastrohub

Тук знаят алхимичните тайни на затворените в бутилки еликсири, които опияняват сетивата с характер, вкус и аромат. Imperial Gastrohub те очаква в сърцето на София, а вътре, измежду десетките селектирани питиета от по света и нас, ще откриеш както дълбоките вкусове на червените вина, така и игривия характер на пенливото просеко. Искрите от чашата ще се преместят в очите ти, а с деликатесите, които тук са в изобилие, ще допълниш цялата вълнуваща история.

пл. „Петко Р. Славейков“
089 785 1111

Wine&Co.

На този любим софийски ъгъл, където се срещат „Солунска“ и „Ангел Кънчев“, срещаме и ние любовта си към виното. В Wine&Co. правим приятна компания на чашите, пълни догоре с удоволствие и аромати. Концепцията винаги ни е прилягала особено точно – бар и магазин, в който селекцията от вина и напитки е разнообразна и може да я консумираме както на място, така и вкъщи. Провеждат се и интересни събития, които да ни потопят в света на гроздовия еликсир и да омаят не само сетивата, ами и ума!

ул. „Ангел Кънчев“ 7
087 666 5131

Vino Orenda

Очарователният магазин на Vino Orenda е първото местенце в града ни, специализирало само около българско вино. Фокусът е изцяло върху малки, независими и семейни винарни. Тук ще откриеш богата селекция интересни и стойностни вина от български сортове, лимитирани серии, както и актуалните за този сезон млади вина. В магазина регулярно се провеждат дегустации, курсове и срещи с винарите. Препоръчват ни вино с кауза – Младо Мерло от Шишманово на винарна Братанов, а ние смело се доверяваме и отпиваме от любимата напитка.

бул. „Македония“ 50А
088 962 3606

Casavino

От 14 години насам веригата от специализирани магазини за вино със 7 локации в София и 2 във Варна, стои зад хиляди добри вечери и срещи с приятели. От тук може да се заредиш с разнообразни еликсири в селекция от над 1300 вида, както и с избор от над 300 високоалкохолни напитки, бири и ликьори. Най-новата им локация на бул. „Черни връх“ 102В предлага същото завидно разнообразие от първокласни вина от цял свят, с които да изненадаш себе си или най-любимите си хора за предстоящите празници.

088 559 0059

11 хижи на Витоша: за зима като никоя друга

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *