Софийски нощен живот – указания за употреба

Нашият скромен To do list на софийския парти animal. А ти си знаеш, че всичко е една идея по-приятно със Smirnoff.

0 коментара Сподели:

В тоя свят си има правила. И ако те са свързани с това, че не трябва да смесваш въглехидрати с въглехидрати, да замръкваш на Женския пазар или да оставяш отключен телефона си в близък периметър около приятелката ти в онези дни, то има и едни други указания, които са по-важни и от Гришо на полуфинал.

Те са свързани с нощния софийски живот, който доста се различава от всеки друг по широкия свят.

Да купонясваш в милата ни столица си е преживяване по всички параграфи и ако случайно си от далечна земя и още не си опитал от сладостите на българския нощен фън, то по-долу ти помагаме с някои прости 10 от 10 задължителни преживявания, които да си причиниш на родна територия. Започваме и наздраве!

ДЕСТИНАЦИЯТА

Сред всички нас има определена локация, която е задължителен хабитат за всеки самоуважаващ се парти фен. Мистичният и алкохолно-апокалиптичен многоъгълник, известен още като „Билката“, „Кристал“, Mixtape 5, Switch, Club Terminal 1 и бар „Петък“, разбира се, е задраскан с череп и кости в календарчето на всеки, който твърдо е решил тази вечер да е навсякъде, да се види с всички и най-вече да не се усеща, ама съвсем буквално.

Водили сме приятели чужденци на този увеселителен тур и, честно казано, друг освен българския трениран купонджия рядко му издържа дори след втората спирка.

ОБЛЕКЛОТО

Представи си го така – трябва да си секси и готин, но трябва и да оцелееш – това е бг купон. Съчетай удобното с приятното – ако е пола, да е с кубинки, ако е пухенка, да е с добре затварящи се джобове, за да си се прибереш с всичко, с което си излязъл, и ако е чанта, да е раница, на която може винаги да се облегнеш и в най-странните нощни ситуации. Така го прави всеки истински парти soldier.

КОМПАНИЯТА

Има едни агенти, които винаги знаят всичко, познават ги навсякъде и винаги, ама винаги са на най-якия спот, с най-готино изглеждащата чаша.

Ще ги познаеш по това, че никога не са ентусиазирани, защото те просто са си вкъщи по софийските нощни локации и им стига да са леко кисели, тактично поклащащи се в ритъм, за да са cool.

Точно един такъв водач ти трябва, за да разбереш наистина какво значи „с какъвто се събереш, такъв ставаш“ или в нашия случай – „с какъвто се събереш, с такъв се опитваш да се изправиш“, след като ти е показал от хубавото най-хубавото.

ПИТИЕТО

Ето тук вече наистина сме с претенции, че знаем какво да ти предложим. Питието е по-важно от „знаеш ли, че имаш страшни очи“ и от аутфита ти за вечерта. То може да те бутне, да те отнесе, но най-вече може да ти направи вечерта изключително добра. Ние лично от известно време си имаме категоричен фаворит – Smirnoff.

ЖЕНАТА/МЪЖЪТ

Няма какво да ти напомняме, че ако още не си разбрал какво значи българско гостоприемство и горещ темперамент, значи не си бил на лов за спомени с родните красавици и красавци по клубовете. Това е като да отидеш до Рим и да не видиш папата. Поправи се още довечера.

МУЗИКАТА

Тук избери каквото ти е по вкуса, само предупреждаваме, че какъвто стилът музика – такива и слушателите. Нотите те съветваме да ги консумираш смело и без мярка.

ПЛАЩАНЕТО

Това е правило, по-ценно и от на баба ти баницата.

Както би ти казал Беър Грилс – „За да оцелееш в пустошта, винаги пращай да плаща възможно най-трезвеният. Ако такъв няма – прати жена. Тогава дори е възможно да се върне и на нея да са й платили“.

ХАПВАНЕТО

Попа е единственото място в света, в което и най-безумният пиянски глад може да бъде задоволен. Мазно, вкусно, дълготрайно и по всяко време на денонощието. Не си ли ял дюнери в 3 часа на Попа – не си живял.

ПРИБИРАНЕТО

Всеки и добре да живее цяла нощ, в някакъв момент идва часът на прибирането. Ако не си от тук и не говориш езика, а имаш вземане-даване с бг таксиметров шофьор – лошо, амиго, лошо. Ако си си наш, но видимо развеселен – внимавай за посоката, фирмата и апарата. Ако устройството започва да отчита цифри като при високо кръвно налягане – слизай и тичай. Бързо и без да се обръщаш.

СУТРИНТА

Нощният живот си има строги сутрешни ритуали. Дълги, тихи и свещени. Имената им звучат мистично и като от книгата на тайните за наистина оцеляващи. Като музика в ушите – айрян, шкембе чорба, бульон трезве и още, и още.

Виж как да си спечелиш професионални DJ слушалки.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *