Ново място: Italiano Vero

Италианският вкус никога не е бил толкова пленяващ – водим те на най-новото място в София за изумителни ястия от Ботуша

0 коментара Сподели:

Ако трябва да изберем една кулинарна дестинация, която да посещаваме до края на живота си – това непременно ще е Италия.

От своя топъл юг до красивия си север, това е страната, скрила в себе си най-вкусното от средиземноморската кухня. Говори се, че човек трябва задължително да опита в живота си поне 10 италиански специалитета – пица, паста, лазаня, аpaнчини, тортелини, тортелони, минестрон, капрезе, кpocтaтa и тирамису. Италианските продукти и рецепти са магия, която бихме избирали отново и отново, а когато можем да се насладим на всички характерни за Ботуша ястия и в любимата ни София, се нареждаме първи в списъка. Ето защо с радост те хващаме за ръка и те водим в Italiano Vero – най-новият италиански ресторант в полите на Витоша ни впечатлява още щом прекрачим прага.

Тук ни очаква страхотен интериор, който ни кара да усещаме енергията на автентично италианско бистро

с много уютна атмосфера, кокетни маси, покривки в типично бяло-червено каре, красиви детайли в декорацията и естествена светлина.  Харесваме зелените кадифени сепарета, пода с топъл цвят на дърво и картините по стените, които са страхотно допълнение към цялостната визия на мястото.

Когато поръчваме, избираме между разнообразие от класически италиански рецепти и ястия с модерен прочит, а теб съветваме да не пропускаш феноменалните им пици на пещ с продукти, доставени директно от Ботуша, както и домашно направената прясна паста, която кара сетивата ти да се влюбят. Опитай още свежите им салати, като наши фаворити са салата Медитеранеа, Тосканска салата и салата Панцанела.

От апетитните предястия избираме телешката талиата, а когато говорим за паста и ризото – тук определено ще те смаят.

Поръчваме прясна паста Талиолини с трюфел, Талиатели с морски дарове, Талиатели с еленско, Малталиата със скариди и какво ли още не. Ризотото им с еленско е несравнимо, а новият ни любимец от основните е впечатляващото Осо Буко с леща Белуга и гуанчале. Подсказваме ти, че тук са майстори и на десертите, защото в Италия едно истинско долче вита не завършва без перфектния десерт.

Ето защо след страхотната им неаполитанска пица или някоя топла фокача, извадена директно от пещта на дървени въглища, можеш да поръчаш фина като облак панакота с манго или тирамису по автентична рецепта. За финал избери пудинг от Пиемонт и висок клас италианско кафе и можем да ти кажем официално – добре дошъл в Италия! Italiano Vero ще ти я предложи във всяка хапка. Не пропускай този оазис на автентичния италиански вкус!

ул. Акад. Петър Динеков 8

088 766 5663

За още от същото – виж 11 ресторанта с обедни менюта, които сгряват делниците

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *