11 ресторанта с обедни менюта, които сгряват делниците

Кратко и вкусно бягство от тежестта на работния ден

0 коментара Сподели:

Вятърът развява жълти есенни листа, а дните стават все по-кратки.

Официално е есен, но още по-официално е време да се отправим към местата, които са нашият уютен пристан в офисния ден – ресторантите с най-добрите обедни менюта в града. Обожаваме атмосферата им, невероятното им обслужване и обедните им предложения, които са винаги любопитни, с пресни и свежи съставки и изключително вкусни. Хапваме ги с удоволствие, а теб водим там, където обикновеният обяд се превръща в истински празник.

Показваме ти и някои от знаковите им ястия герои в менюто, а ти просто си избери.

Всяка хапка си заслужава!

33 gastronauts

Безкрайно вещи в занаята си, гастронавтите създават ресторант, който предлага качествена, свежа и балансирана храна в уютната си атмосфера. Екип от опитни готвачи с богат международен опит се грижи за авторските предложения в кухнята. Пленяват сетивата ни и носят наслада на небцето със специалните си предложения за обедно меню всеки ден. Истинско изживяване е телешкият маслен рол със сос от зелен домат и печено яйце, а ако гладът ти е още по-свиреп – заложи на октопод бъргър със спаначено песто и моцарела. Няма да сбъркаш!

ул. „Проф. Асен Златаров“ 14
087 937 5233

Burrata

Ако някога си се чудил от къде е прекият път към щастието, отговорът е: през италианската кухня. Традицията да преминаваме през живота с наслада, дните да са споделени, а храната – качествена и вкусна, намира своето отражение в Burrata Italiana. Стъклените витрини канят Витоша на масата до нас, а обедното им меню е разнообразно и способно да те отведе на пътешествие. Избираме паста със сос Алфредо за сладко бягство до Италия и кремообразно ризото с гъби за прохладните есенни дни.

бул. „Джеймс Баучер“ 100
07 002 0888

Concept Brasserie

Новият адрес на ароматното кафе сутрин, заситения глад по обяд и жадувания коктейл в петък вечер бързо ни впечатли с безкомпромисната си селекция. Градската приказка на Concept Brasserie увлича ума с меню от интернационални ястия, които са способни да ни накарат да се връщаме отново и отново. Неустоимите им обедни предложения са различни всеки ден. Залагаме на пъстра витаминозна салата и филе от лаврак с пюре от батат, а ти не пропускай да ги посетиш следващия път когато искаш да хапнеш нещо вкусно и полезно.

бул. „Витоша“ 146
088 683 3333

Constantinoff

Хубаво е колкото може по-често да си подаряваме моменти на наслада, в които да се потапяме в блаженство. В Constantinoff Restobar всяко посещение е такова, без значение дали сме тук за чаша ароматно кафе, коктейл или феноменална вечеря. За обяд летвата е вдигната също толкова високо и предложенията им са същинска феерия от разнообразни аромати и комбинации, превърнати в съвършено кулинарно изкуство. Днес хапваме филе от сьомга с романеско, пюре от пащърнак и сос Холандез, затваряме очи и се пренасяме в едни много по-вкусни светове.

бул. „Витоша“ 31-33
088 526 6566

J.J. Murphy’s

Това е едно от любимите места, на които се отбиваме, за да изстудим нагорещените души с някоя от разнообразните бири, докато гледаме последните спортни събития в захлас. Категорични сме, че ирландският пъб е не по-малко приятно място и по обяд. Тогава предлага точно обратното – да стоплидушата с вкусни ястия, с които сме свикнали да си угаждаме на родна земя. Залагаме на нещо просто, но гениално – супа и пиле с ориз. Едва ли има нещо по-подходящо в есенен ден по обяд.

ул. „Кърниградска“ 6
02 980 2870

Pappous Tsipouradiko

Tаверната тип „ципурадико“ е място с богата история, което ни потапя в лазурните води на остров Корфу с ястията и висококачествените си питиета. Дневните им предложения включват опла супа, нещо на скара, нещо готвено и вариант на вкусна паста. Ние поръчваме сувлаки, защото си падаме по класиката, и добавяме паста с кюфтета, защото е невъзможно да устоим. Целия този уют предлага възродената традиция на домашните средиземноморски ястия и напитки, като пренася чара на Гърция право на твоята маса.

ул. „Уилям Гладстон“ 28
087 613 4882

Pure & Sense Restaurant

Елегантността на Pure & Sense Restaurant си личи във всичко – модерния дизайн, атмосферата, която добавя оберлихтът, и великолепното обслужване. Менюто им блести с впечатляващи интернационални предложения, а обедното е подходящо за всеки, който не прави компромис с храната дори в забързаното ежедневие. Трудно е да изберем между всички предложения, особено когато присъстват лаврак на Josper с крем от печен чесън, аспержи, хрупкаво гуанчале и биск от лаврак и листни салати с пушена скумрия, мариновани моркови, оризов чипс и винегрет от нар.

бул. „Цар Освободител“ 16
088 902 0020

Royal Nature

Почитатели сме на всеки, който ни дава възможността за лесен, бърз, здравословен и балансиран обяд, който да ни зареди за останалата част от деня. Royal Nature е кетъринг компания, която предлага ястия от селектирани био продукти, които да поръчаш до всяка част на София. Сервират ни тиквена крем супа с кокосов крем и семена, оризови нудли със зеленчуци и пилешки късчета и зелен микс от салатки с гриловано халуми, боровинки и ядки. Казахме ти, че е healthy, а още не сме споменали пудинга с бадемово мляко, горски плодове, пуканки от киноа и годжи бери…

ул. „Пирински проход“ 47
089 845 4313

Unica

Феерията от вкусове, която се завърта в чиниите на Unica, не е нищо друго освен божествена симбиоза между България и Италия. Всекидневното им обедно меню спазва същата концепция за италианска кухня с много български нюанси и нишки, които тук приготвят с особено въображение и опит. Сервират ни ястието Салтимбока ала Романа със сотирана пикантна цикория, с която да угодиш на всичките си вкусови рецептори. И понеже не е никаква есен без плътния и сладък вкус на оранжевото благо – ньоки с тиква, салвия и кръмб от прошуто крудо ди Парма.

бул. „Цар Освободител“ 8А
087 688 8080

Градски легенди

В градинката „Кристал“ е скрито едно кулинарно съкровище, което всеки път ни впечатлява с вкус, обстановка и обслужване, за което се връщаме отново и отново. Едва ли някой може да устои на подбрано говеждо от ферми от цял свят, традиционен стекхаус или висококачествени морски дарове. Озоваваме се тук за обяд и сетивата ни са прелъстени от вечната класика супа топчета и съвършено приготвен телешки дроб по берлински. Чисто и просто, това е едно леген дарно място с легендарно обедно меню. Още в понеделник да си тук!

ул. „Аксаков“ 14
087 925 5555

Щастливеца

Понякога всичко, което ни е необходимо, е хубаво ястие с вкус на традиции и първокласни продукти, които да омаят всички сетива. Обичаме да посещаваме такива места, в които отношението към храната е приоритет, а опитът си личи във всяка съвършена чиния. „Щастливеца“ ни поднасят своите домашни наденички, собствено производство, в чудната компания на портобело гъбки и чедър сос. Всеки ден обедните им предложения са палитра от вкусове и текстури, които сме сигурни, че ще угодят на всеки вкус.

бул. „Витоша“ 27
02 441 1155
Сан Стефано Плаза (с/у БНТ)
02 441 3344

5 дестинации за есенен релакс, където да нахраниш душата си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *