Събития за седмицата: 28 ноември – 4 декември

И нека началото на края на годината започне

0 коментара Сподели:

Предупредителния глас на ноември, изплъзващ се от пръстите ни, напомня, че до края на годината остава още съвсем малко.

Няколко празнични дни, няколко партита, и ще гръмнем шампанското в чест на новите 365 дни, които да не пропилеем. Дотогава ти предлагаме да не спираш да си активен и да не позволяваш на щипещия бузите ти вятър да превърне дните в монотонна броеница от часове, прекарано вкъщи. Градът ни кипи от живот, а селекцията ни от събития, които да те разнообразят, е специално подбрана.

Даваме ти малко време да се подготвиш и започваме в сряда с нещо познато:

After Work Social Club: Делнични пиеси
КЕВА, 30 ноември

След като заедно се заплетохме в сценарий, характерен за филм ноар миналия месец, вдъхновени от старите криминални комикси и лентите в жанра, през ноември отдаваме заслужената почест на негово величество театъра. Следващото издание на After Work Social Club посвещаваме на вечната любов към театъра и неговата всепоглъщаща магична сила. Ще разлистим всички страници от пиесата, за да преминем през действия и декори, докато сюжетната линия ни увлича в своята омая. Артистите ще бъдем самите ние, а зад кулисите ще се погрижим да пресъздадем духа на битието във всички негови вълнуващи форми и нюанси. Очакваме те, по традиция, след 18:30.

It’s a learning process: Visual Arts w/ Nasimo
КУПЕ, 1 декември

Насимо – един от пионерите на уличното изкуство у нас, слиза в ъндърграунд селенията на КУПЕ, за да разкаже повече за пътя си като артист и сподели опит както от приключенията си по високите етажи на сгради, така и от изобразителното изкуство, работата по изложби и всякакви други интересни истории, които целят да донесат вдъхновение и нови идеи на аудиторията ни. Събитието ще е под формата на разговор с Явор Зографски, основател на Sound in Picturе и Насимо. Международната платформа Sound in Picturе обединява музиканти с фотографи/визуални артисти в колаборация, издавайки нова музика, облечена в серия концептуални снимки така, както фотографът вижда музиката.

Hayes & Y | Live at the Palace
НДК, 1 декември

Постиженията им се дължат на много здрава работа, постоянство и талант. Светът е тяхната сцена – размиват границите на стила си, делили са сцена с имена като Kasabian и не се спират пред нищо. Когато са на по 22–23, решават да заминат за Лондон, смело решени да поемат рисковете на тази крачка, а успехите не се бавят. Тук можеш да видиш за какво си говорихме с Благо, и няма как да не те приканим и на концерта им в Зала 3 на НДК.

Коледен базар за бижута и аксесоари „На горния рафт“
Съюз на архитектите, 3 и 4 декември

Очакването на най-топлия семеен празник, планирането на оригинални подаръци и кипящата подготовка за незабравими споделени дни, е най-трепетната част от магията на коледния дух! С любов в сърцата, организаторите на това цветно събитие се надяват да добавят щипка вълшебство към блещукащата приказка на София! Селекцията от творци е безупречна, а те вече се подготвят с впечатляващи и майсторски направени бижута. Аксесоарите, направени с ръце и сърце, са чудесен избор за коледен подарък, носещ послание и смисъл, чудесен избор, който ще зарадва любимите ти хора, така че не изпускай да се разходиш из вдъхновението. Събитието ще се проведе на 3 и 4 декември, в Дом на архитекта на ул. „Кракра“ 11.

Пиано рецитал “The Miracle of Life”
Sofia Live Club, 4 декември

Мария Каракушева

Завършваме седмицата с чудото, което е Мария Каракушева. Две години след като представи мултимедийния си спектакъл Hearteclipse пред българска публика с голям концерт и самостоятелен албум, пианистката и композитор се завръща с много личен проект, вдъхновен от новата й роля – тази на майка. Композицията, написана от Мария в съавторство (чрез вдъхновението) от вече няколкомесечния й син Кристо, оживява като самостоятелно видео, заснето от фотографа, с когото Мария работи през годините – Енчо Найденов. Продуцентът и диджей Иван Шопов е любимият ѝ музикален партньор, който се включва и в супер личния проект Nine. Музикалната композиция, посветена на едномесечния син на Мария – Кристо, ще е водещата нишка в предстоящия пиано – рецитал в Sofia Live Club. Почитателите на Мария могат да споделят музикалното й пътешествие на 4 декември от 19 часа.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *