3 песни от 3 чисто нови български албума

Local sound at its finest

0 коментара Сподели:
българска музика

Есенно-зимният сезон се оказа доста благодатен за родната музикална сцена и за най-великото удоволствие да слушаш музика на живо. От октомври насам излизат повече от добри неща, които си струва да отбележим в кратка селекция, за да ги чуеш и ти. В следващите редове ти представяме три български песни, които ти гарантираме, че на живо звучат дори по-добре!

У дома Криста

Брилянтното завръщане на Кръстина Кокорска – Криста е повече от забележително. Помним дебюта ѝ през 2008 с песента „Това, което искаш“, както и последвалата я през 2013 „Силна любов“ със Спенс. Оттогава сме нащрек за този секси r’n’b и соул заряд в гласа ѝ и сме я сложили под прицел на слуха и сетивата. Въпреки че през цялото това време не е спирала да се занимава с музика в редица театрални и вокални проекти, ние сме повече от щастливи, че голямото ѝ завръщане е именно с първият ѝ самостоятелен албум „У дома“. Той излезе в края на октомври и в него с текстове и аранжименти вземат участие Rachel Row и Борислав Бояджиев – Борче, а за цялото соул, госпел, фънки и диско груув звучене помагат имена като Денис Попстоев, Wah Tony, Ангел Дюлгеров, Александър Обретенов, не по-малко талантливата сестра на Криста – Елена Кокорска, Бобо и други.

Песента, която сме ти избрали, носи името на албума – „У дома“.

Тя е потапяне в разнообразния и безкраен глас на Кръстина Кокорска, а модулацията и многогласието към края разгръщат звученето до съвсем нови, космически нива.

Анима Trombobby Х C-MO и Единствените им приятели

Преди броени дни излезе първата песен от предстоящия нов албум „Семейни ценности“, който очакваме във всички платформи съвсем скоро, на 01.12.22. Този своеобразен празник за музиката ще отбележим на 09.12.22 в Sofia Live Club, където ще чуем всичко на живо. Oh, yes!

Звученето на „Анима“ е толкова smooth, че тялото естествено започва да следва кадифения ритъм.

Лириката пък се обръща към онази мъжественост, токсичната, на която и ние не сме привърженици. „Моля те, стегни се“ и я чуй!

Изминахме дългия и осеян с перфектно звучене път през „Fly” и „Edge of time” (Funky Miracle), „The year without a summer”(Trombobby x C-MO), „Всичко е наред” (Trombobby x C-MO), докато стигаме до настоящата формация – Trombobby x C-MO и Единствените им приятели. През май 2021 те изкараха албум, съставен от 13 частици, които, смеем да кажем, са едни от най-пъстрите, обагрени със звук и душа тракове, които сме чували последно време.

Не очакваме по-малко и от Семейни ценности“, а дотогава слушаме „Анима“ на repeat, облягаме се на по-добрата си страна и тръпнем в очакване за целия този звук! 

Winter sun Евден Димитров EVDN

Последното от селекцията ни е Winter sun частица от инструменталната приказка, в която ни потапя Евден Димитров, a.k.a EVDN с чисто новия си албум TENSION/RELEASE. Евден хваща бас китарата на 16 и оттогава не я пуска. Ние го познаваме много добре като неизменна част от редица музикални проекти, в това число и от „Trombobby x C-MO и Единствените им приятели“.

Вълнуващият му самостоятелен проект обаче е повече от приятен за слушане.

В TENSION/RELEASE той „поставя инструмента си в хармоничен фокус и заедно с галактика от имена забърква електроника, джаз фюжън, психеделия и даунтемпо“. Промото е днес, съветваме те да отидеш, за да усетиш необятните дълбини на фундаменталния звук, в основата на всяка съществуваща музикална композиция. Enjoy!

Катерина Бояджиева: нежният воин

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *