Сериали на седмицата: The Handmaid’s Tale, The Midnight Club и Ghosts

Призрачна седмица по стрийминг платформите ни подготвя за Хелоуин

0 коментара Сподели:

Признаваме, че малко сме залитнали по свръхестественото тази седмица. Разбира се, това все пак не важи за всичките предложения от днешната селекция, което би зарадвало върлите реалисти, но пък други биха поспорили, че

The Handmaid’s Tale е една доста по-зловеща предупредителна приказка от всеки окултен наратив.

Ако не ти се наваксва с предходни сезони, за да догониш новите, ти представяме и една чисто нова поредица от Майк Фланаган, който неведнъж се доказва като майстор на добре разказаната история, независимо дали визираме Occulus, The Haunting of Hill House или Midnight Mass.

Както казва любимият ни Рей Бредбъри, something wicked this way comes, та ето какво се задава към теб този път:

The Handmaid’s Tale (сезон 5)

Всяка сряда по HBO Max

Очаквахме, че щом Джун се измъкне от Гилеад, шоуто ще направи по-дипломатично ориентиран завой. Вместо драма в съдебната зала и протести по площадите обаче отново гърмят пистолети, змийски езици съскат по време на напрегнати размени на реплики на четири очи, а тайни машинации се задвижват зад кулисите на съпротивата. Не сме сигурни дали сценаристите се готвят да превърнат Джун в антигерой, или се опитват да пренесат образа на травмата върху изстрадалата протагонистка, но въздействието не е категорично.

Едно е сигурно – ще гледаме до края и ще видим.

The Midnight Club

От 7 октомври по Netflix

Майк Фланаган е талантлив в изграждането на красиви, но мрачни истории. Това личи както в пълнометражното му творчество, така и в сериалите, написани и продуцирани от него. Ако си падаш по The Haunting of Hill House и The Haunting of Bly Manor (тук оставяме Midnight Mass настрана, защото ни се струва, че новата поредица по Netflix по-скоро се доближава до гореспоменатия франчайз като настроение), то

не се колебай да се гмурнеш в The Midnight Club.

Действието се развива в център за неизлечимо болни младежи. Тийнейджърите се събират всяка вечер в мазето на сградата, за да разговарят, и докато приятелството им се задълбочава, те сключват пакт: първият от тях, който почине, ще даде знак от отвъдното на останалите. Какво става обаче, когато обещанието се изпълва?

Ghosts (сезон 4)

Гледай сега по Amazon Prime Video

Не говорим, подчертаваме, не говорим за американската версия. Докато римейкът е сух, шаблонен и неспособен да изтръгне от теб дори сподавен смях, оригиналът на Матю Мълот е изключително смешен, но без излишна претенция. Свръхестественият ситком разказва за млада двойка, Алисън и Майк, които ненадейно наследяват огромно старинно имение в провинцията.

Естествено, както се полага на едно уважаващо себе си имение, то се оказва обладавано от пъстра палитра от духове –

изненадващо интелигентен първобитен човек, корумпиран политик, умрял в разгара на секс скандал, арогантен викториански поет без талант… Когато Алисън (не без чужда помощ) пада през прозореца и си удря главата, започва да вижда споминалите се обитатели на дома си. Оттам нататък се налага да жонглира с реновирането на сградата, ролята на арбитър във вечните сдърпвания между призраците и същевременно да опази връзката със съпруга си.

3 роли на Еван Питърс, които да си пуснеш преди Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *