3 роли на Еван Питърс, които да си пуснеш преди Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Или след, ако си се впечатлил от превъплъщението му

0 коментара Сподели:
Jeffrey Dahmer

Ако има нещо, в което се убедихме последните седмици, то е, че ще чуваме името Еван Питърс все повече и повече в бъдеще. Ролята на аутсайдера на ръба на социалните норми, на изгнаника, който остава неразбран, пасва на чертите на лицето му като маска от латекс.

Актьорската му кариера започва доста по-невинно –

играе най-добрия приятел на главния герой в научнофантастичния сериал на Disney Channel „Phil of the Future“ и шантав скейтбордист в тийнейджърската комедия Sleepover  от 2004. Питърс започва да се превъплъщава в по-многопластови герои във филми като Never Back Down. В лентата проследяваме живота на тийнейджъри, които се състезават в нелегални мачове по бойни изкуства. Най-голям завой и най-силно ускорение прави с ролята си в жанрово променящия се American Horror Story. Тейт Лангдън – тийнейджърът, извършил неописуеми престъпления, го превръща в истинска сензация.

След като Раян Мърфи вижда чистия талант и смелостта на актьора, му предлага да изиграе чудовищния Джефри Дамър.

Ролята се оказва едно от най-трудните неща в кариерата на Еван Питърс, като в интервюто по-долу можем да чуем как започва да се плаши от психиката и историята на серийния убиец.

Сериалът Monster: The Jeffrey Dahmer Story се появи в Netflix на 21 септември и счупи рекорда за най-много гледания през първата седмица от пускането си с 96,2 милиона стрийминг часа. Въпреки това драматизираният разказ за смразяващите убийства предизвика полемика сред голяма част от queer публиката на Netflix, както и сред семействата на жертвите на Дамър.

Тъмната, трудна за гледане и искрено драматична история проследява действията на убиеца между 1978 и 1991 г. За този период е отнел живота на 17 млади мъже и момчета, много от които тъмнокожи. Сериалът разглежда и общностите, засегнати от системен расизъм и институционални провали на полицията, които позволяват на Джефри Дамър да продължи убийствената си лудост пред очите на закона повече от десетилетие.

Споделяме три от най-добрите му роли извън историята на серийния убиец:

Mare of Easttown

X-Men: Apocalypse

American Horror Story

Жаден си за още изкуство? Прочети повече за изложбата WESEUM, посветена на щастието и тъгата на маргинализираните у нас.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *