City Walk: Витошка

0 коментара Сподели:
Mediterra

През 20-те години тук се изграждат първите жилищни блокове в града, на мястото на някогашните махали Башчешме и Коручешме.

Днес бул. „Витоша“ е емблематичното стъргало на София – красива, еклектична, многолюдна, пълна с живот, движение, разнообразие и колорит. Улицата, която мнозина обожават, която крещи, че се намираш в сърцето на София, и която е изпъстрена с бутици, ресторанти, барове, магазини, галерии и скрити градски съкровища, които са известни само на посветените. От закътаните ѝ дворчета през главните ѝ артерии

– през този месец ние те водим по нея, защото вярваме, че „Витошка“ се е променила, развила, разхубавила и определено има с какво да ни изненада.

Проверяваме я периодично през годините и този месец тя ни предлага толкова много. Затова не се чуди, а тръгвай с нас от началото до края ѝ – сигурни сме, че ще откриеш твоето място точно тук.

Blue Taste Poke

Blue Taste Poke

Една от новите екзотични спирки, която спечели сърцето ни с различните си предложения представя вкус на много и все интересни нива. Вдъхновени от Хавай и Япония, представят кухня и култура на местна почва, при това на една от най-динамичните улици в града. Здравословните и разнообразни хавайски поке купи с палитра от добавки са всичко, от което имаш нужда, когато огладнееш. Ще ги познаеш по свежия интериор, сърфовете и летните детайли! Poke your style!

бул. „Витоша“ 16
087 777 9008

Constantinoff

Constantinoff
Constantinoff

Това е едно от местата, които всеки кулинарен естет обича да посещава редовно. Constantinoff Restobar е пристан за ценителите на модерната кухня, авторските интерпретации и качествените продукти, заложени в невероятния й вкус. Тук детайлите и презентацията на менюто са издигнати в култ, затова и всяко ястие е толкова специално. В стилния интериор на рестобара, отношението към храненето като култура е взето предвид, както и вечната любов към коктейлите. Ние идваме и за двете!

бул. „Витоша“ 31-33
088 526 6566

Mediterra

на откриващата снимка

Домът на автентичния средиземноморски вкус срещаме по средата на бул. Витоша, в елегантната и модерна 30-етажна сграда на Grand Hotel Millennium Sofia. Селекцията от вкус в Mediterra е впечатляваща извадка от страстна Испания, а винената листа от цял свят перфектно допълва нюансите на тази гореща кулинарна дестинация. Приятната обстановка и гледката, която се разкрива от прозорците е впечатляваща и е особено подходяща за някой специален повод в града.

бул. „Витоша“ 89B
088 795 5525

Memento

Всяка една от локациите на Memento е забележителна и носи динамичния дух на доброто градско прекарване. Тук се идва с еднакъв заряд както за чаша перфектно капучино, така и за вечер, в която да му отпуснеш края. Готината атмосфера е автентична за мястото и с кеф може да прекараш поне няколко часа с коктейл в ръка, приятна компания и хубава музика. Определено си струва да спиш по-малко тази вечер, за да отидеш и да пиеш по едно. Чакаме те там!

бул. „Витоша“ 32
087 903 3763

Moutai

Разходката ни продължава и до домът на екзотичното китайското питие Moutai. Мястото съчетава в себе си магазин, шоурум и бар, където да опиташ байдзиу в чиста форма или пък да опознаеш същността му в различни измерения, чрез специално подготвените коктейли. Тук ще откриеш и множество занаятчийски арт изделия – вази, керамика, порцелан и други, всички свързани с културата и духа на Китай. Yingbin, Prince или Flying Fairy – кое
е твоето питие?

бул. „Витоша“ 164
088 588 9919

Social Cafe

Без значение дали идваш, за да пиеш по едно след работа или пък за питателна вечеря, доброто прекарване в Social Cafe винаги е гарантирано. Ястията са изкусителни и изпипани в детайли, а коктейлите – цветния щрих в забързаното ежедневие. Ела и сутрин, в промеждутъка, в който улицата все още се пробужда, а градската хлад прави идеална компания на ароматната ти чаша с кафе. Ако искаш да се насладиш на истинското лице на София, отбий се тук.

бул. „Витоша“ 16
087 676 7647

Raffy

Динамичната улица сама ни повежда към следващата локация, на която бързаме да се настаним. Това е място, което е емблематично за новия облик на бул. Витоша и за съвременния прочит на градската среда. Всичките им локации предлагат разнообразие от вкусове и прекарване, което е автентично и носи духа на доброто настроение. В Raffy винаги намират начин да изненадат небцето с интересни интерпретации на любими сезонни продукти, морски деликатеси, месни и вегетариански ястия и пресни зеленчуци. Обожаваме пицата с квас и невероятните десерти, за които каквото и да кажем, все ще е малко. Един от най-силните им козове е, че кухнята им работи докъсно и ако си нощна птица, изборът ти за хапване по софийските улици става доста голям – пици, суши, салати, бургери и цялото им превъзходно лятно меню е на твое разположение. Седни в градината, където винаги кипи живот или пък се настани на терасата, откъдето да се любуваш на града. Тук откриваме перфектното съотношение от място за хапване, но и място за незабравимa парти вечер, когато е време да забравим за деня и да се насладим на коктейлите и звуците от някой любим DJ.

бул. „Витоша“ 18
089 551 5041

Sweet & Salty Bakery Cafe

Тази уютна пекарна изкушава минувачите със сладките си и солени предложения, на които трудно би устоял. Брънчът тук е седем дни в седмицата и е доста сериозна заявка за добро и пълноценно прекарване, докато десертите дават още една причина да се връщаме тук отново и отново. Към чашата ароматно кафе си избираме пъстроцветен макарон или пък някоя от свежите интерпретации на чийзкейк или торта. Разбира се, преди това сме се погрижили за соления апетит със свежа салата, паста или яйца „Флорентин“.

бул. „Витоша“ 62A, вход откъм бул. „П. Евтимий“
087 898 7667

The Gentlemen

The Gentlemen

Физическата локация на чудните десерти е уютно местенце, в което да спреш времето с чаша ароматно кафе и парченце сладост или ако си тук по обяд, задължително да пробваш разнообразното им обедно меню. Семейният бизнес превръща всяка бучица захар в пъстри сбъднати мечти, които носят настроение и допълват всеки специален повод. Бутиковите торти и десерти са резултат от опит, знания и много любов, а от теб се иска само да ги предизвикаш с въображение, за да те изненадат с най-сладките чудеса.

бул. „Витоша“ 158
088 973 1286

Tyler’s Bao

tylor`s bao

Едно от последните попълнения на столичния булевард е вдъхновено от емблематичния филм Fight Club и представя екзотичната азиатска култура и американската традиция на уличната храна в едно. Бойният клуб поднася меню от 6 вида ръчно изработени баобън сандвичи с пухкави хлебчета от тесто на пара, класически бургери, както и няколко подбрани ястия във вид на хапки. Настроението е фънки, обликът носи духа на поп културата на 90-те, а вкусът на всяко от ястията е невероятен!

бул. „Витоша“ 46
088 936 3603

Vienna Cafe & Restaurant

vienna cafe

Като в машина на времето се пренасяме от София във Виена за няколко части от секундата! Интериорът на Vienna Café & Restaurant е обединил в себе си артистичният дух на Ар Нуво и романтиката на стара виенска гара. Пътешествието е из вкусовете на Централна Европа, с предложения фокусирани върху качеството на продуктите и автентичният вкус на Германия и Унгария. Комбинацията с подбрани наливни и бутилирани бири създава същинска наслада за сетивата. Остави си място и за десерт, това е задължително!

бул. „Витоша“ 89В
088 865 5535

Vitamin C

vitamin c

Винаги щом имаме нужда от отскок, минаваме през витаминозния оазис на бул. “Витоша“, който всеки път ни зарежда със свежест и много добро настроение. Както може да се досетиш от името, Vitamin C е сред задължителните спирки за пресни смутита, сокове и всякакви плодови и полезни изкушения. Здравословният начин на живот е в основата на блаженството, а тук го предлагат във всевъзможни комбинации, освежаващи като глътка чист въздух.

бул. Витоша 28
087 870 7444

Кръчмарница

kruchmarnitsa vitoshka

Цветните чинии са изпълнени с вкус и още от пръв поглед пълнят градските души с въодушевление. Новата локация на Кръчмарница не отстъпва по нищо на останалите, а напротив – надминава всички наши очаквания. Тук ще откриеш домашно приготвени ястия с фермерски продукти и свежи зеленчуци от избрани местни производители. Бутиковите десерти са запазена марка и колкото и да ни се иска да им се любуваме, толкова и не можем да се стърпим да ги вкусим.

бул. „Витоша“ 21, Хотел „ Les Fleurs“
088 930 6666

Щастливеца

Shtastliveca Vitoshka

Това е едно от местата, в което традициите и уютът се усещат с всяка хапка и всяка фибра на тялото. Менюто е разнообразен спектър от съвършенство и не е зле да следиш всяка негова сезонна премяна, за да не пропуснеш някое райско превъплъщение. Вкусът на ястията се дължи на невероятния екип, вихрещ се в кухнята, но и на всички
пресни продукти, произведени в България, които го подплатяват. Интериорът ще те приобщи към друго време, а атмосферата – към приятно прекарване в настоящето.

бул. „Витоша“ 27
02 441 1155

5 колоритни магазина с продукти от цял свят

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *