5 колоритни магазина с продукти от цял свят

Опитваме смело вкусовете, които светът може да ни предложи

0 коментара Сподели:
la bottega

През септември искаш да обиколиш света в една хапка? Искаш да доставиш на небцето си италианска наслада, френска сладост, ливанска пикантност или японско изящество? Искаш да се пренесеш на всички континенти с нестандартни вкусове и да предизвикаш рецепторите си или просто искаш да станеш най-добрият майстор на домашна паста в целия квартал? Няма никакъв проблем, защото на твоя помощ идват магазините с продукти от цял свят. Те са тематични, заредени с интересни и изцяло местни изкушения, а колоритът им ни привлича като магнит. Оформяме ги в прецизна селекция и ти ги поднасяме в голяма чиния със злато по края, защото предложенията тук са истинско съкровище.

La Bottega Al Viale

на откриващата снимка

Италианският оазис на La bottega посещаваме за автентично съвършенство в чиния. Магазинът им също е впечатляващ, защото тук те очакват чисти фермерски продукти от локални производители, премиум селекция стекове, ръчно приготвени вкусотии от овче мляко, натурално месо от иберийско прасе и всички италиански изкушения, които небцето ти познава – паста, сирена, вино, колбаси, антипасти, зехтин, сладка от Сицилия и още и още.

гр. София, ул. Ралевица 90
088 885 2233
8:30 – 23:00 ч.

Wine & Co.

Wine & Co. е виненият рай, в който винаги се отбиваме, когато искаме да опитаме вино и напитки от цял свят. Тук откриваме изумителни елексири от всички винени държави, като освен прочутите италиански и френски вина, ни очакват още Ризлинг от Австрия и Германия, джинове, уиски, бърбън, висок клас японски питиета, венецуелски изкушения и всичко друго, което ще те пренесе на околосветско пътешествие още с първата глътка!

ул. ,,Ангел Кънчев” 7,
088 960 8888
09:00 – 00:00 ч.

Paprika

Унгарската кухня е празник за сетивата и когато искаме да я вкусим отиваме право в магазин Paprika. Тук има всички типично унгарски вкусотии, колбаси, гулаш сосове, грил наденички, Kemencés и Pedranzini Selection, наливна и чешка бира, десерти и чудни унгарски вина.

ул.Сирак скитник 9
087 851 6495
10:00 – 20:00 ч.

Bakalia Greek Deli

Няма по-вкусно място от Гърция и от магазин Bakalia Greek Deli ни показват това с пълна сила. На място те очакват страхотни гръцки колбаси, рибни деликатеси, калмари, гръцки октопод, аншоа, вина от Ахая-Пелопонес, узо, разядки, тарама, сладки и какво ли още не.

ул. „Княз Борис I“ 104
089 560 6691
09:30 – 20:00 ч.

Автентичното

Испания е красота, страст и изумителна храна, а когато искаме да се докоснем до магията й винаги избираме традиционните продукти на Автентичното. Тук ни очаква разнообразие от испански продукти, вина, зехтин, колбаси и сирена, характерни за Пиренейския полуостров. Имат и маслини, пастети и конфитюри, които не сме виждали другаде у нас, както и различни варива. Подсказваме ти да пробваш хамона Себо Иберико – ще се влюбиш!

ул. Любен Каравелов № 9
087 945 7561
12:00 – 19:30 ч.

Ако искаш да опиташ световна кухня, но не ти се готви, се обръщаме към виртуозните ресторанти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *