(Не) вярвай на очите си – видео премиера и концерт

0 коментара Сподели:

На 20 септември ще се проведе събитие, насочено към рисковете и опасностите, които крие дигиталното пространство днес, а в следващите редове ще ти разкажем повече!

„(Не) вярвай на очите си!“ е новият проект на сдружение „ПроБудник“, който цели да говори открито за проблемите на дигиталното пространство – за кибертормоза и злоупотребите онлайн, за дезинформацията и разпространението на фалшиви новини сред младите хора. Проектът е провокиран от необходимостта да изградят умения за медийна грамотност, разпознаване на дезинформацията и рисковете от онлайн тормоз. В отговор на негативните тенденции за все повече случаи на онлайн злоупотреби с младежи проектът си поставя следната основна цел:

„Създаване на условия за социалноотговорно поведение на младите хора, включително по време на криза, чрез повишаване на медийната им грамотност и изграждане на умения за превенция на кибертормоза, онлайн злоупотребите и разпространението на фалшиви новини“.

Очакват ни на 100 стола на ул. Будапеща 1, от 19:30 часа, за да си поговорим за ефектите и дефектите на необятното интернет пространство и да чуем акустичен концерт на Ния с вход свободен. Линк към събитието ще откриеш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *