Киноатлас: 3 филма, които вероятно ще трябва да гледаш със субтитри

0 коментара Сподели:
chungking express

Когато говорим за интернационално кино, тоест киното извън Холивуд, най-често в ума ни първо изниква европейското.

Добре де, особено след като азиатска лента грабна „Оскар“ за най-добър филм, понякога ни скимва да завъртим и някое корейско или японско заглавие. Ако обаче искаш да разшириш светогледа си още повече, тук сме ти подбрали три филма от два различни континента, нито един от които не е от Европа.

Завъртаме глобуса и се спираме на…

Wild Tales

Аржентинската антология от шест кратки истории често минава извън радара, но разкъсващите морални дилеми, в които попадат героите, са толкова хитроумни, че няма как да пропуснем да я включим в селекцията си. Ако имаш тъмно чувство за хумор и обичаш неочаквани обрати, този филм определено е за теб. Обърни специално внимание на историите, включващи шофьори – те са сред фаворитите ни. Не е за пренебрегване и че Алмодовар е продуцент.

Chungking Express

Трудно е да изберем само един филм на гениалния Уонг Карвай. Заклетите киномани добре познават знаковия In the Mood for Love, затова този път ти предлагаме две истории за влюбени полицаи, безнадеждни романтици и необичайни съвпадения. Красивият саундтрак чудесно кореспондира с майсторските кадри. Поетичната лента кипи от цветове и емоции, а ако ти хареса, ти препоръчваме да си пуснеш и „2046“ от същия режисьор.

A Separation

Иранецът Асгар Фархади е майстор в изплитането на фини нюанси в човешките взаимоотношения и A Separation навярно е един от най-ярките примери от творчеството му. В този интелигентен и сърцераздирателен филм семейна двойка е изправена пред сложно решение. Напрежението нараства, когато съпругът наема нова гледачка за болния си баща и серия от инциденти и остри реакции довежда до цялостно преосмисляне на ценностите на героите.

Liubo Ursiny: да се гмурнеш в музиката е безгранично пътешествие

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *