Кое е мястото със събития за деца през целия септември

0 коментара Сподели:
bulgaria mall

Ако се чудиш какво полезно да свършиш с децата, племенниците или малките братовчеди в началото на учебната година, ние като добри градски изследователи ще те насочим към правилните събития, с които да знаеш, че си свършил нещо полезно за малчуганите.

Повеждаме те към Bulgaria Mall, където през уикендите на септември те очаква #ДайЗнак!

Какво е #ДайЗнак!?

Кампания, имаща за цел да запознае малките герои с безопасността на пътя, всички участници в движението, пътните знаци и потенциалните опасности, които могат да се появят. Чрез интерактивни уроци игри ще бъде обяснено на разбираем език, що е то пътна обстановка и защо правилното поведение на пътя е толкова важно. Активностите те очакват всяка събота и неделя на месеца, като още на 10 и 11 септември са организирани безплатни работилници за децата, както и различни занимания, които да им помогнат да открият своя талант. Част от програмата са групи по роботика, забавна математика и рисуване и изработка на кукли и играчки.

На самия 15 септември най-малките ученици ще имат възможността да разберат защо и как се пресича на пешеходни пътеки и зелен светофар, защо не се преминава с велосипеди и тротинетки през улицата, защо не се гони топка по пътното платно и т.н. Танците, песните и забавлението ще се преплетат с интересни дискусии и игри, които да привлекат вниманието на малчуганите.

Достатъчно много са стряскащите инциденти по пътя, за които слушаме всеки ден. Важно е да наложим на по-малките да бъдат по-наблюдателни за действията на хората около тях и правилата за безопасност, за да може, когато пораснат, вероятността да ги нарушат да е по-малка.

А ако случайно твоят малчуган харесва мотори, ела към края на месеца, когато представители на софийските мотоклубове ще закрият Мото сезон 2022 и ще разкажат на децата за страстта и усещането за свобода, но и за отговорността към участниците в движението.

След това уикендът може да продължи съвсем естествено в киновечер, хапване и пазар за новата учебна година в някой от обектите на Bulgaria Mall.

Видя ли, измислихме ти още едно есенно занимание!

11 световни събития, на които кралица Елизабет е станала свидетел

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *