А ти download-на ли най-новата версия на света?

Нищо не е това, което е било.

0 коментара Сподели:
А ти download-на ли най-новата версия на света?

Много пъти ми се е случвало да чуя реплики от сорта на: да си лекар е ужасна професия. Не стига, че 5-6 години полагаш къртовски труд, за да получиш диплома, а след това цял живот учиш все нови и нови неща, за да си в крак с новостите в професията. Защото постоянно се измислят нови лекарства за нови болести и ти просто няма как да си вършиш добре работата, ако не разбираш новата материя. Ами да, но това не е характерна черта само на докторската професия.

Напротив, за да бъдеш успешен в която и да е област, ти трябва да четеш и непрекъснато да актуализираш знанията си.

Има хора, които водени от мързел или нежелание да полагат малко повече усилия, се насочват към професии, за които смятат, че няма да се налага да зубрят всеки ден, за да ги изпълняват, а рутинно ще въвеждат данни например или ще доставят стока по домове, складове и магазини. Да, ама не! Не съм чула досега за работа, която остава непроменяема и от 23-годишен до пенсия да изпълняваш едно и също. Дори светът се ъпгрейдва постоянно и ние сме част от този непрестанен процес. Дори и да не ходим на работа, а парите да падат от небето право в нашето легло, все някога ще ни се наложи да излезем навън, да се качим в градския транспорт и да забележим, че вратите на автобусите вече се отварят ръчно, вместо да чакаме шофьорът да го направи.

Днес вали сняг, а утре грее слънце.

Музиката, която си слушал до вчера, вече е демоде, а президентът на САЩ се е сменил, а от там и цялата световна политика. И това засяга и теб – обикновения гражданин на тази малка страна, намираща се на толкова хиляди километри от гиганта с многото щати.

Интернет комуникациите обърнаха света с главата на долу само за няколко години.

Нима някой си мисли, че може просто да стои и да наблюдава протичането на живота, без да бъде част от него? Днес повече от всякога ни се налага ежедневно да четем и да обновяваме знанията си, да надграждаме опита си с каквото и да се занимаваме. Не само медицината върви напред, а и технологиите, начините за пренос и съхранение на информация, времето на придвижване в пространството, пазаруването вече става онлайн, изкуството коренно се отличава от изкуството на XXвек. И всичко това идва от човека и нестихващата му потребност да върви напред, да открива нови неща, да руши стари теории и да създава нови, да изобрети по-лесен начин да извършва определени дейности, да казва чрез нови изразни средства… С две думи – ДА АКТУАЛИЗИРА СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНАТА СИ ПРЕДСТАВА ЗА СВЕТА.

Немислимо е просто да спрем и да откажем новата версия на света, дори тя да не ни харесва. Дори дизайнът да е правен от някой бездарен художник или новите приложения да не вършат кой знае каква работа спрямо старите, дори скоростта, с която работи, да е по-бавна и да зацепва, ние не можем да не я download-нем, защото това ще означава, че оставаме назад и скоро нашата система няма да получава достъп до много от изброените по-горе неща. Светът просто ще ни изключи, както ние го изключваме от себе си. За да четем изкуството и науката, трябва да сме с най-новата версия на света, а това означава непрестанно да следим новостите, независимо дали става въпрос за медии, литература, медицина, архитектура или квантова физика. Защото

светът се обновява непрестанно и ние сме част от тази промяна, просто понякога не искаме да се включим и упорстваме за наша сметка.

Може би онези заспали уикенди и празниците, в които искаме просто да изключим себе си от общия световен компютър, са миговете, в които трябва да се огледаме и да видим къде е мястото ни на тази земя, какво можем да предложим, за да обновим положително нашия свят, малък като царевично зърно, с което да нахраним някое птиче или цял един континент. Може би това е времето, в което ще разгледаме човечеството като едно голямо семейство, което заедно гради общия си дом, а за да функционира добре,

всеки трябва да прибави нещо от себе си, както друг не го е правил.

Вълшебната градина на Lumina Park ти показва магията на светлината

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *