Вино в лятна нощ – бяло, пенливо, специално

Важни са ни избата, районът и сортовете грозде, но още по-важно ни е сърцето на всеки нов герой, който опитваме

0 коментара Сподели:
white wine

В тях са скрити балончетата на лятото.

Те са омаята ни в чаша, вкусът на прохлада, бохемска наслада, морски изгреви и топли софийски вечери. Те са вината на сезона – бели или пенливи, които винаги са с нас от началото на май поне до първите листа на октомври. Обожаваме ги, ценим ги с отлично качество и отчетлив нос, радваме им се с перфектни тероарни характеристики и запомнящ се характер.

Важни са ни избата, районът и сортовете грозде, но още по-важно ни е сърцето на всеки нов герой, който опитваме.

Ето защо на следващите редове ти показваме нашата прецизна селекция от бели и пенливи вина и те съветваме да опиташ поне едно от тях. После ще ни благодариш, обещаваме!

CAJ

CAJ

Вълнуващото, пенливо и ароматно просеко CAJ започва да оформя характера си сред високите хълмове на Валдобиадене, Италия, а докато се разлее в чашата ти, е достигнало пика на своя блясък. Отпий от божествената симбиоза на прасковения нюанс и свежата киселинност на гроздето сорт Глера. Идеалното допълнение за всеки повод. Нещо лично. От продуцента Маги Халваджиян. Чин-чин!

BONONIA ESTATE

Bononia Estate

Bononia Estate наскоро откриха хотелския си комплекс: Bononia Estate Winery & Resort, като затвърдиха репутацията си освен на изба с качество, история и традиции и на отлична винена дестинация. От изумителните им
вина избираме многократно награждавания ISTAR Sauvignon Blanc със сочен аромат на бял грейпфрут, нарцис, пъпеш и цариградско грозде. Виното е с богата копринена структура и плодова киселинност, а финалът е дълъг, с благороден характер. Другият ни любимец се казва ISTAR Pinot Gris и ни печели с интензивен плодов аромат на смокини и ананас. Балансирано и многопластово вино с гъвкаво тяло и траен послевкус.

7 ферми, от които да поръчаш прясна храна

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *