7 ферми, от които да поръчаш прясна храна

Пътят на храната от фермата до твоята вилица

0 коментара Сподели:
farmer

Те са фермите и производителите, които ни спасяват, когато искаме пресни и свежи зеленчуци, страхотни млечни продукти, био изделия и отлично месо.

Точно заради това те вземаме с нас и те водим на мащабен food shopping

във физическите магазини на различни производители, но ти показваме и онлайн местата, от които да си купиш техните вкусни и с гарантирано качество продукти. Ние сме това, с което се храним, а с този маршрут може да си сигурен, че ти предлагаме най-доброто от най-доброто.

Виж сам!

Истински мед

Платформата „Истински мед“ и програмата „Осинови кошер“ ни дават възможност да получаваме 100% чист и качествен мед с доказан произход директно до нашия дом, всеки месец. „Истински мед“ работят с 30 проверени пчелари и създават продукт с кауза, защото всяко тяхно бурканче мед директно финансира своя пчелар. Те ни предлагат т.нар. single apiary honey, което означава, че медът не се смесва – всеки мед от различните пчелари се пакетира индивидуално. Избери си абонамент на техния сайт и подкрепи мисията им – живот за пчелите и здраве за семейството.

Моравско Село

Само 10 км от гр. Банско, уютно сгушена между планините Рила и Пирин, биоферма „Моравско село“ е нашият пристан, когато искаме разкошно място сред природата с уникално вкусна и чиста храна. Фермата е олицетворение на изобилието с богатото си съчетание от качествени и разнообразни био зеленчуци собствена продукция. Можеш да избираш между био зеленчуци, био плодове, свежи салати, подправки и какво ли още не. В техния онлайн магазин откриваме и био млечни продукти като овче, козе и зряло сирене, овчи кашкавал и домашни яйца, както и страхотен мед. Можеш да си харесаш нещо и от консервите от био плодове и зеленчуци или да заложиш на сушените плодове и ядки. Не подминавай и секцията им за био вина и ликьори, домашен оцет и зехтин. Подсказваме, че ликьорът от вишни и червеното вино „Моравско село“ са просто неустоими. За финал споделяме, че тук те очаква и страхотен био хотел сред неприкосновената красота на заобикалящата природа, която докосва всички наши сетива. Високият професионализъм на екипа и уникалната атмосфера ще те накарат да се почувстваш в рая. Посети ги непременно!

Три лъжици

Te ни предлагат това, за което всеки мечтае в ранна утрин и късен следобед – натурално, разкошно и без изкуствени добавки българско сладко по класическа рецепта. Можеш да избираш между дива боровинка, слънчева ягода, бодлива малина, горски плодове, пищна вишна, мис бяла череша и сочна синя слива. От бранда ни разкриват, че с първата лъжица добавят най-добрите внимателно селектирани български плодове, с втората включват в магията чиста българска захар, а с най-малката лъжичка внасят баланс с малко количество лимонена киселина. Съвършенството на вкусовете им е във всяка хапка.

Ферма „Венец“

С разкошни градини около с. Тодорово (Плевен) и с. Дебнево (Троян) и с над 80 вида плодове, зеленчуци и зърнени култури „Венец“ отглеждат своите реколти с грижа към земята и по принципите на биологичното земеделие и пермакултура. Тук откриваме изобилие от пресни плодове и зеленчуци, сокове, мармалади без добавена захар и др. Можеш да си направиш абонамент и да получаваш седмично доставени сезонни кошници с техните и други продукти на подбрани местни фермери. Вкусотиите идват до адрес, офис на Спиди или до доставните им пунктове в София, сред които са магазините на zoya.bg.

Дивата ферма

Бети и Ники Василиеви са собственици на ферма с над 1500 животни и първите в България производители на истинско, био телешко месо. Те са като герои от приказките, чиято страхотна дива ферма ни дава 100% чисто био телешко месо, кайма и колбаси. Техните 1500 автохтонни говеда водят свободен, даже полудив живот целогодишно, а процесът на производство е абсолютно затваряне на цикъла по отглеждане и реализация на продукцията. Освен страхотна и най-вече здравословна храна те ни предлагат още настаняване и приключения в района – конна езда, добив на злато по старинен метод, каякинг и какво ли още не.

Тръвна

Медът е еликсирът на живота, затова, когато го искаме съвършено чист и български, се насочваме към „Тръвна“. Името им идва от думата за вид примитивен кошер, който за тях символизира традициите в пчеларството. За да покаже грижа към феновете на медените продукти, брандът ни предлага 100% чист, тестван в сертифицирани лаборатории в Германия натурален мед. Така работните „пчелички“ на „Тръвна“, гарантират качеството на всяко бурканче. Медът е изваден само и единствено от български пчелини, а ти можеш да ги откриеш в редица магазини или на сайта им. Ние вече сме им верни фенове!

За още вкусни афери: Местата за сочно барбекю и грил в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *