Събития за седмицата: 29 август – 4 септември

Преминаваме в градски режим

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата (17)

Последните дни есента осезаемо настъпва към телата през отворените през нощта прозорци.

Знойните нощи дават път на прохладата и спокойствието. Август бавно се изплъзва между пръстите ни, но това не означава, че летните емоции стихват. Точно обратното – градът ни приветства с всичките си цветове и събрани разкази. Ако още си на морето, този четвъртък те каним на грандиозната церемония по награждаването на най-добрите заведения по морето, повече за която можеш да видиш тук. Ако си изтръскал пясъка от краката и чантите, и си се наситил на голямото синьо, чети надолу, за да разбереш какво те очаква в града:

Финисаж на арт инсталацията Status DEAD
30 август

Проектът Status DEAD на Георги Ямалиев разглежда връзката между виртуалното и физическото измерение на смъртта и задава много актуални въпроси: Съществува ли виртуална смърт или това е нова форма на безсмъртие? Какво остава след нас – гигабайти информация, свърхдълъг и реалистичен некролог, оживели сенки на нашите мисли и чувства? Какво се случва с нашия профил/аватар, след като се пренесе(м) в небитието? Скоро ли ще настъпи моментът, когато той ще продължи да броди подобно на цифров призрак след физическото изчезване на своя създател? Във вечерта на закриването в двора на Гьоте-институт ще можем да чуем основното ядро на електронно-вокалната формация The Science, както и DJ сет от YvesO.

РУШИ – на живо в Маймунарника
1 септември

Празнуваме началото на септември по най-подобаващия начин, а именно на открито с музика и много танци. Преди година, когато Руши се качи на сцената на Маймунарника, вдигна целия парк във въздуха. Емоцията, по време на концертите му,  ни пренася в друга вселена (както, по случайност, се казва и подгряващата банда), а за този концерт е обещал много от любимите ни хитове. Подсказваме ти, че първите 100 билета изчезнаха моментално, ако това въобще ти говори нещо знаеш, че събитието не е за изпускане!

SOFIA LIGHTS 2022
1-8 септември

Между 1 и 8 септември 2022 парк Врана, София, отново ще се превърне в магическа реалност благодарение на артистичните светлинни инсталации от второто издание на SOFIA LIGHTS, част от проекта Urban Creatures. Тази година посетителите ще могат да се потопят в три нови светлинни инсталации – „Мегалит”, „Присъствие” и „Светулки”. А поради огромния интерес към инсталацията „Невидимите нишки“, която беше представена миналата година по време на първото издания на SOFIA LIGHTS, по изключение, тя ще бъде представена още един път по време на настоящото издание.  Инсталациите нямат начало и край, няма сценарий, който да се следва и съответно за посетителите няма необходимост да пристигат точно 21:00, а могат да планират своето посещение във всеки един момент до 00:00 ч. Всеки ще може да се разходи в нощния парк със своето темпо и да открие магията по своя начин.

S O U T H W I N D :: документален пърформанс
2 септември

Правим завой към Топлоцентрала-та, където изкуството не спира да процъфтява. Документалното представление SOUTHWIND е част от текущия проект SOUTHWIND на Максим Берту и Марк Пожлеп. Гледаме кинематографично есе за параход, изграден от нулата, всичките 3730 километра на река Мисисипи и двама европейски артиста в сърцето на Американските щати. Виждаме хората, които срещат и се запознаваме с бруталната природа на всекидневния живот в градовете по Мисисипи – общности, опустошени от бедност, с влошено здравословно състояние, причинено от токсично индустриално замърсяване и расово неравенство. Документалният пърформанс е допълнен от изпълнение на живо на американския актьор Дейвис Фрийман.Спектакълът е на английски, а филмът е на английски със английски субтитри.

Реките на София 2022
2-4 септември

Стана време и за още един любим фестивал в календара на града. Тази година Колективът продължава да обединява граждани, експерти и институции в проекти, подобряващи градската среда и живот в България. Замърсяването на столичните реки е една от главните причини те да не радват града ни и да не са активна част от него, и инициативи като тази определено ни движат в правилна посока. Датите тази година са 2-4 септември, а коритото, избрано за случая – това на Владайска река, близо до Лъвов мост. Към музиката, работилниците и всичко останало, тази година ще има и арт базар, на който да се запознаеш с талантливи български дизайнери и тяхното творчество.

Гласувай в Go Seaside Awards и спечели подаръчен ваучер за 1000 лв. от Fashion Days

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *