Боровец за първа година се облича в джаз и безброй звезди

Традиционният джаз фест, организиран от „Доктор Джаз“, се мести от Банско в Боровец, а ние нямаме търпение да ти разкажем още:

0 коментара Сподели:

Няма нищо по-прекрасно от августовска вечер, мирис на топло лято, безброй звезди и невероятен джаз, който да пълни сетивата ни с живот и любов. Обожаваме точно това време от годината, защото цели 24 лета то ни водеше в Банско за традиционния фестивал, организиран от „Доктор Джаз“, или д-р Емил Илиев.

Банско беше нашата красива приказка, в която се потапяхме в старите каменни улички, площада, къщичките, величествения Пирин зад нас и

слушахме велики имена от световната джаз сцена и родни таланти,

които ни изумяваха всеки път с виртуозните си изпълнения. Е, сега е време за промяна и ние нямаме търпение да ти издадем новината – фестът сменя локацията си и вече ще му се наслаждаваме в любимия Боровец, на пистата пред хотел „Рила“. Той ще е и с ново име – международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“, кръстен на неговия основател.

Виж още: Впечатляваща коса за всички заети момичета: мисия възможна

Красивото събитие ще ни радва от 5 до 9 август в Боровец, като за първи път от 1998 г. насам 25-ото издание на фестивала ще се проведе пред хотел „Рила“, в най-стария планински курорт на Балканите. Организаторите, начело с д-р Татяна Илиева,

са подготвили богата програма с участието на едни от най-добрите джаз, фънк, реге, рагтайм и блус изпълнители от България и чужбина,

на чието майсторство ще се насладим всички заедно в полите на Рила планина сред вековните борови гори. В списъка на гостите виждаме имената на KAL Band, Nishville Международен джаз фестивал – Сърбия, Джулиан Марли, Антонио Флинта квартет, Розалия де Соуза, Влатко Стефановски Трио и Jungsu Choi Tiny Orchestra. Българското участие ни радва с Биг Бенд Благоевград и солисти, Васил Петров, Христина Кацарска, Надя Тончева, MYX’D квинтет, Михаил Йосифов и солисти Лъчезар Кацарски и Велека Цанкова и др.

Към фестивала ни очакват много допълнителни изненади, като всяка вечер след края на концертите музикалният празник продължава с джем сешън в нощния клуб After 11 на хотел „Рила“. Надя Тончева и нейните талантливи музиканти ще водят, а към тях в джем сешъна ще се присъединят и фестивалните изпълнители. Съпътстващата програма ни предлага още детска джаз академия с ръководител Петя Станчева, състезание по рисунка на тема „Kакво е джаз?“ и официално представяне на биографичната книга „Доктор Джаз – Изкуството да лекуваш с музика“ с автор Татяна Илиева. Надяваме се да се видим с всички там, следи ги на сайта им и нека август бъде по-джази и красив отвсякъде.

За още джаз и поезия – виж Борис Виан – френският поет, който безпардонно заведе жените в джаза

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *