За настоящи и бъдеши бегачи: смарт часовникът, с който няма как да се изгубиш

Huawei Watch GT Runner ни помага да покорим нови върхове

0 коментара Сподели:
Huawei Watch GT Runner

Идва сезонът на почивките и знаеш какво значи това. Време е да запретнем ръкави, да подновим абонамента си за фитнеса и да се приготвим да се поизпотим. Ако тренировките на закрито не са твоето нещо, има и друг, също толкова ефективен начин за влизане във форма – тичането.

Извади маратонките за бягане, състави мотивиращ музикален плейлист и виж как Huawei Watch GT Runner може да ти помогне да постигнеш желаната лятна фигура.

За разнообразие в материалите на Go Guide този път започвам с характеристиките и след това ще ти кажа с какво може да ти бъде полезен този смарт часовник. Huawei Watch GT Runner тежи едва 38.5 грама, което го прави колкото подходящ за мъже, толкова и за дами. Екранът му е 1.43-инчов AMOLED панел с резолюция от 466 на 466 пиксела. Това ни дава по 661 пиксела на инч, или казано просто, много ярки и детайлни изображения. Операционната система е разработената от Huawei, HarmonyOS 2.0, което е вълнуващо, защото предлага едно ново изживяване. Вградената памет на борда е 4 GB и тя може да бъде ползвана за съхранение на музикални парчета.

Може да свържеш Bluetooth слушалките си право с часовника и пак да се наслаждаваш на любимите си плейлисти,

без да се налага да мъкнеш смартфона си и да се чудиш къде да го държиш, за да не ти пречи по време на джогинга. Има NFC за безпроблемно свързване и безконтактни плащания, както и високоговорител, за който ще поговорим повече малко по-късно. Батерията е 455 mAh и се зарежда с безжично зарядно, което идва в комплекта. От Huawei обещават до две седмици между зарежданията, ако не натоварваш докрай часовника. Ако пък се възползваш максимално от възможностите му на ежедневна основа, тогава животът на батерията е оценяван на една цяла седмица, което отново не е малко.

Кое отличава този смарт часовник от останалите?

Това ще да са неговите тренировъчни функции и прецизно определяне на локацията. В него са вградени цели пет GPS системи, което е прецедент в бранша. Може би се чудиш защо това е важно? Виж това кратко видео:

Това е само примерна разходка в парка, но дори тя е показателна. Изчертаването на маршрута е изключително точно, като са отразени спирането, което направих по време на първата обиколка и смяната на маршрута в края на втората. При интензивни тренировки с цел прогресиране, това е още една безценна статистика, на която можеш да се уповаваш. А и получаваш уникално клипче готово за споделяне в социалните мрежи.

Може би никога досега не си се занимавал с тичане и искаш да започнеш отнякъде, но просто не знаеш откъде?

GT Runner предлага готови тренировъчни режими както за начинаещи, така и за напреднали. След първата си тренировка ще получиш число, наречено Running Ability Index. То сумаризира фактори като възраст, тегло, височина, пол, натоварване и ти дава нагледно информация за това колко си добър в бягането. Не се притеснявай ако в началото не е много високо, а приеми, че имаш голямо поле за развитие.

С времето тази стойност ще се показва и може да послужи като още един мотиватор да не се отказваш.

Помниш ли говорителя?

Ето сега влиза в действие, понеже са налични гласови команди за кога да започнеш да бягаш, кога да спреш, кога да вървиш и всяка останала стъпка по пътя към успешната и удовлетворяваща тренировка. Ако не искаш да чуваш роботизиран глас идващ от китката ти, командите могат да достигат право до ушите ти посредством Bluetooth слушалки, но имай предвид, че ще прекъсват музиката за няколко секунди. Друго важно уточнение е, че няма опция на български, но съвсем базови познания по английски са достатъчни. Другата функция на високоговорителя е да служи за слушалка, понеже може да провеждаш разговори по GT Runner.

Това бяха функциите, в които часовника наистина изпъква, но естествено, налични са и много други екстри.

Те включват: геомагнитен сензор, оптичен сензор за сърдечен ритъм, сензор за въздушно налягане, акселерометър, жироскоп… списъкът е дълъг, но разбираш идеята. Има възможност за проследяване на над 100 спортни режима, включително и няколко вида плуване и водни спортове. Часовникът е напълно водоустойчивост, така че не се притеснявай да го изпробваш под вода на лятната си почивка. Има богат набор от циферблати, които могат да бъдат свалени през приложението Huawei Health, както и множество различни каишки, ако искаш да персонализираш GT Runner по твой вкус.

Е, какво още чакаш? Време е за тренировка!

В този ред на мисли: Жените наистина обичат да тичат

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *