Жените наистина обичат да тичат

Разказваме ти за единственото в България изцяло дамско бягане, което събра рекорден брой участници

0 коментара Сподели:
Bioderma Women's Run

Лятото трябва да е активно. Трябва да даваме на тялото си необходимата доза движение, да зареждаме емоциите и да се запознаваме с нови и готини хора, които обичат като нас да изживяват различни спортни предизвикателства. Когато всичко това се случва и с кауза, сме особено щастливи.

Ето защо с радост ти разказваме за четвъртото издание на BIODERMA Women’s Run – единственото в България изцяло дамско бягане,

което се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“. Насладихме му се миналата събота, а супер добрата новина е, че то събра рекорден брой участници. Инициативата се разраства все повече, като от 300 регистрирани участнички в първото издание през 2019-а, тази година организаторите отбелязаха над 800 записани жени и деца, сред които и рекорден брой заявки в отборната категория „Мама и аз“ – 102 двойки. В най-предизвикателната дистанция – 5 километра за бързина, победа завоюва Милица Мирчева с резултат 18:22. Подгласничките ѝ Валерия Димитрова и Ния Йотова завършиха с резултат съответно с 19:34 и 20:07. Дистанцията от 3 километра покори Тоня Тонева с резултат 11:48, следвана с няколко секунди от Маринела Цекова с 11:54 и Владимира Суванджиева с 12:15.

Ния Йотова отбеляза и втори успех с първо място заедно със сина си Никола в отборната надпревара „Мама и аз“, с време 13:27. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Цветелина Христова и Дария с 13:33 и Диана Найденова и Стилиян с 14:51. Най-бързата тийнейджърка пък беше Лаура Гравийон с рекордно за категорията TEEN Girls Run време от 13:30, следвана от Ванеса Димитрова с 13:40 и Даниела Николова с 14:26. Специална награда първата девойка получи от Френския институт в България, които отново застанаха зад инициативата.

Организаторите вярват, че събитието е чудесна платформа за това да вдъхновят младите дами да бягат и да развият любов към спорта и движението.

Напомняме още, че маратонът се проведе под патронажа на посланика на Франция в България Нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин, а на място да поздрави лично участничките присъства г-жа Стефани Петибон, заместник-ръководител на дипломатическата мисия и Първи съветник на посланика. Освен продукти от BIODERMA, които организаторите бяха подготвили за всички финалисти, трите най-бързи двойки получиха специални награди от DECATHLON, тазгодишен партньор на събитието, под формата на ваучери за покупки в магазините на марката.

Акцент на събитието бяха и участничките, решили да дойдат в забавни и необичайни одежди. Журито модни експерти Нели Митева и Александър Гергинов връчи приза „Най-оригинален костюм“ на Дебора Локхарт и Алфи, състезаващи се в категория „Мама и аз“, а второто и третото място „по творчество“ заеха Оля Тодорова и Илона Манчева и Йоана, отново от категорията „Мама и аз“. Тина Тенева, състезаваща се в категорията TEEN, беше и късметлийката, която спечели двоен билет до Париж от партньорите на събитието Air France. 

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието –  кампанията „Заедно сме в училище без граници“ на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“,

за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието. BIODERMA благодари на партньора си и организатор Спортен клуб „Бегач“, на Посолството на Франция и Френския институт в България, на партньорите на събитието DECATHLON, Air France и Brainfoods, на Българския фонд за жените, които тази година също застанаха зад инициативата. И ние благодарим за страхотното изживяване и си пожелаваме още такива спортни активности, а на теб казваме – чакаме те следващата година отново там!

За още добро бягане – виж Lifehacks за бегачи: 10 начина да бягаш по-добре

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *