Събития за седмицата: 13-19 юни

Нови места, градски истории и трансформации в града

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата (6)

Цветна седмица се очертава!

Селекцията за следващите седем дни не беше лесна, защото из града се случват все по-живи мероприятия, а на всеки ъгъл дебне интересно преживяване. Опитваме се да ти дадем от всичко по малко. Започваме с юбилейно издание на Fuckup Nights и продължаваме с бодри крачки към ул. „Будапеща“, където празнуваме трансформирания за нови неща хълм. В сряда слизаме надолу, в дебрите на KUPE, където The Black Swells ще ни накарат да изтъркаме подметките си от танци. Пазим силите си за откриването на нов, вълнуващ за любителите на крафт бирата бар и закриваме седмицата в епицентъра на града – НДК.

Идваш ли?

Fuckup Nights Sofia vol.30

Fuckup Nights е глобално движение, което се провежда всеки месец в над 300 града по света.  На сцената у нас се изправят хора от различни професионални сфери. Осъзнали, че това да допуснеш грешка и да се провалиш е човешко и е част от пътя към израстването и успеха. Хора, достатъчно уверени в себе си, готови да споделят своята история и опита. Истории, които ни разсмиват. Истории, които ни просълзяват. Истории, които ни докосват и ни карат да се замислим. Автентични и истински!

100 стола

„100 стола“ и „Колективът“ отключват ново публичното пространство в центъра на София! Хълмът над улица „Будапеща“ 1 ще бъде озеленен, трансформиран и изпълнен с богата културна програма, която да отпразнува „новото“ място в града: изложби, прожекции, миниконцерти и представления са само част от всичко, което предстои да се случи на върха на знаменития хълм!

The Black Swells @ KUPE

The Black Swells се завърнаха с Daily Grind EP, а на 15 юни в KUPE ще имаме възможност да чуем на живо най-новото от тях. Това е първият лайв, първата нова музика от 2019 г. насам и първо гостуване на групата в KUPE. Daily Grind EP е записан в Сърбия от Uroš Milkić (Threesome) в Down There Studio през миналата година и запазва суровия звук на The Black Swells, докато развива най-силните му страни: те звучат по-енергично от всякога в песни като God Hates Us All и междувременно истински пораснали като идеи и визия в откриващата Lombada.

Ловци на истории: Храната, която създава истории

Храната винаги е била вдъхновение и творчество за човечеството. Тя е търсене, усещане, сетивност. Затова и този път приятелите ни от InGlobo ни дават възможност да надникнемв историите на хора, които градят своя живот около храната. Ще разберем от тях защо са избрали именно храната като начин за изява, какво ги мотивира да правят това всеки ден, как се свързват с хората през храната, през какви трудности и предизвикателства минават, за да бъдат това, което са днес. Кулинарното пътешествие в света на историите повеждат Ангел Василев и Мирослава Нейчева от MIAM, а след тях гладът за прекрасна храна ще засити Любен Койчев от HRC Culinary Academy, главен готвач на ресторант „Таланти“. Той ще ни зарадва с авторските си предложения за основната част на вечерята. Сладкия финал на гурме приключението ще сложи Мария Жекова, Master Chef на България за 2021 г. Сигурни сме,  че за десертите ѝ ще се разказват легенди дълго след събитието.

Cohones Bar Grand Opening

Даваме старт на летните вечери със старта на новия Cohones Bar! Любимите ни пивовари отварят свое местенце, което да озвучим с гръмки смехове, дълги разговори с приятели и много хубава музика. Очакват всички приятели на крафт бирата точно на 16 юни от 19 часа. Мястото е „Хан Крум“ 30, а усещането все едно си във Витоша.

НДК е #soSofia

Ако има едно място, с което всички свързват София, то кое би било то? НДК е епицентърът на града, откъдето започват и свършват много градски истории. Чрез поредица от активности навръх 17 юни организаторите искат да ни представят различните гледни точки към историята на най-монументалната сграда, като основна точка на събитието ще е забележителният фонтан „Космос“, по-известен като „Топките“ на НДК. Култовото място ще се превърне в сцена, която ще оживее с истории от създаването на НДК до наши дни, личности и артисти, свързани с НДК, музика, танци и парти. Ще можем да се смесим с всички култури и субкултури около култовата сграда, за да пресъздадем максимално реалистично историите, които ще чуем от важни личности, превърнали НДК в истински #soSofia символ.

Неделна киновечер: 10 чудовищни филма за феновете на Jurassic World

Ако ти се пътува в още по-далечни светове, чуй музиката на The Foreigners

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *