Розетата, които пазят духа на пролетта

Чашата е винаги наполовина розе!

0 коментара Сподели:

Нежен аромат на нацъфтели вишни, зелени ливади, топли вечери, докосвания, бягства, споделени изгреви, безкрайни празници – месец май е всичко това, а ако трябва да посочим главния му герой несъмнено ще изберем розето. Любимият ни еликсир е сърцето на пролетта и точно затова на следващите страници ти го показваме в цялата му прелест – красив, с безспорни вкусови и тероарни качества, неспирно вълнуващ и в интересни комбинации. Точно така, както го харесваме.

А сега целуни май и го попитай кое е любимото му вино. Отговорът със сигурност ще ти бъде прошепнат нежно на уше и ще бъде само един: розе!

Angels Estate

Розе с модерен, светъл, кварцов цвят и блясък, със свеж и жизнен аромат. Експлозивен и комплексен бленд от жълти цитруси, розов грейпфрут, зелени ароматни треви, преплитащи се с нюанси на барут. Вино със завладяваща, сочна атака и изявена минералност във вкуса, съпроводени от продължителен и свеж финал.

Angelica

Angelica rose е част от Музикалната серия на Шато Копса. Направено изцяло от Каберне совиньон, това вино изпъква с елегантност и аромати повлияни от тероара на Розовата Долина, но с подчертан провансалски стил. Характеризира се с нежен розов цвят, а на нос долавяме диви горски плодове и цитрус. Впечатляващо и балансирано розе със собствен почерк!

Inovino

С атрактивен розов цвят и сорт Каберне совиньон – това розе INOVINO ни печели с невероятен фин нос, с нюанси на горска ягода, малина и грейпфрут. Вкусът е свеж и интензивен, а компанията му избираме в комбинация с любимите ни морски дарове. Menada Winery & Vineyards е една от най-старите изби в България и всяко нейно вино наричаме произведение на изкуството.

Tcherga Fragment

Комбинация от дива ягода и люляк е всичко, което печели сърцето ни, когато става въпрос за перфектното розе. Това предложение на Menada Winery & Vineyards – Tcherga Fragment Малбек е с игрив и минерален вкус, с нотки на праскова и с мек плодов финал. Цветът е прозрачен с кайсиево-розови нюанси, а ароматът завладява с ненадминат финес и свежест.

Paradiso Mediterraneo

Paradiso Mediterraneo е розе, вдъхновено от пътешествието по лазурните брегове на Френската ривиера. То отразява меките отблясъци на средиземноморското слънце, а Гренаш Ноар – сортът, от който е създаден му придава лек, елегантен и деликатен вкус. Това розе не бърза, но и никога не закъснява. За него, пътешествието е по-важно от крайната дестинация.

Pure Pink

Pure Pink Rose на Домейн Бойар от сортовете Сира и Мурведър е от селектирани лозови масиви в Тракийската Низина. Виното впечатлява с бледорозов цвят с нюанс на розова перла и ни печели с фин, нежен аромат на пролетни цветя и летни плодове. Елегантен вкус с обем, сочна сладост, хармония, галещ и свеж финал с траен плодов акцент на бяла праскова.

Pixels

Тракийската низина винаги ни е давала вино, което покорява сетивата. Това PIXELS Розе от Гренаш от New Bloom Winery е с красив, сьомга цвят, плодов финес с нотки на червен грейпфрут, ранна череша, малина и екзотично ухание. Вкусът има свежо начало, богата структура и пикантна дължина с емоционален финал. Нашата истинска любов от пръв поглед!

Verano Azur

Verano Azur Розе Каберне Совиньон от New Bloom Winery e всичко, което ни трябва когато искаме атрактивен цвят малина, елегантен плодов характер и завладяваща чистота с нотки на касис и червени плодове. Вкусът има мощно начало, разкошна дължина с голяма хармония, а финалът е свеж и плодов. Комбинираме го с различни видове сирена и лятото може да започне!

Villa Velis

Със сортове пино ноар и мерло, това розе на Villa Velis ни грабна още с първата глътка. Изключително свежо, сочно и комплексно розе, то притежава различен и уникален характер, който не откриваме никъде другаде. В аромата присъстват зрели тонове, горски плодове, портокал и акация, а вкусът ни дава приятна изявена свежест, карамел и пикантни нотки.

Виж още: Как да избереш точното кафе

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *